8 φωτογραφίες »

Με 843 ίππους η νέα Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

6.671 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2021)

Η πολυαναμενόμενη Plug-In υβριδική Mercedes-AMG GT 63 S E Performance μόλις αποκαλύφθηκε ως το ισχυρότερο όχημα παραγωγής της γερμανικής φίρμας το οποίο έρχεται με 843 ίππους!!!

Την επίσημη πρεμιέρα της GT 63 S E Performance πραγματοποίησε η Mercedes-AMG, που αποτελεί το πρώτο υβριδικό μοντέλο της το οποίο θα μπει στην παραγωγή έχοντας στη φαρέτρα της τεχνολογίες εμπνευσμένες από την Formula 1. Ωστόσο αφήνουμε στην άκρη τους προλόγους και παραθέτουμε τα στοιχεία του μοντέλου, τα οποία μιλούν από μόνα τους.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Την καρδιά του νέου γερμανικού σούπερ σεντάν αποτελεί ένας twin-turbo 4,0 λίτρων V8 κινητήρας βενζίνης που λειτουργεί παράλληλα με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Το ηλεκτρικό μοτέρ διαθέτει ενσωματωμένο ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Συνολικά η GT 63 S E Performance αποδίδει 843 ίππους και ροπή άνω των 1.400 Nm. Η Mercedes-AMG αναφέρει πως το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 316 χλμ./ώρα. Όσο για την κατανάλωση; Η γερμανική φίρμα υποστηρίζει πως αυτή ανέρχεται στα 8,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
 
Ζωή στον ηλεκτροκινητήρα δίνει μία μπαταρία υψηλής απόδοσης 6,1 kWh που ζυγίζει 89 κιλά. Διαθέτει φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 3,7 kW και σύμφωνα με την AMG έχει σχεδιαστεί για γρήγορη παροχή ισχύος. Η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου φτάνει τα 12 χιλιόμετρα.
 
Επτά τουλάχιστον οδηγικά προγράμματα είναι διαθέσιμα, Electric, Comfort, Sport, Sport+, Race, Slippery, και Individual. Μέρος του στάνταρ εξοπλισμού είναι επίσης και το σύστημα αερανάρτησης AMG Ride Control+, ενώ το μοντέλο είναι επίσης εξοπλισμένο με κεραμικά φρένα που διαιρούνται σε μπροστινούς δίσκους 420 χιλιοστών και εξαπίστονες δαγκάνες και πίσω δίσκους 380 χιλιοστών με μονοπίστονες δαγκάνες.
 
Σε σχέση με την τυπική GT 63 4-Door, η υβριδική  GT 63 S E Performance έχει λάβει κάποιες διαφοροποιήσεις και εξωτερικά. Βασική είναι η παρουσία της αεροτομής στο πίσω μέρος, ωστόσο υπάρχουν και νέες ζάντες 20 και 21 ιντσών. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν το AMG Night Package II ή έναν συνδυασμό του Night Package και του Carbon Package για να κάνουν το σεντάν να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο.
 
Αλλαγές έχουν υπάρξει και στο εσωτερικό, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν να κάνουν με το υβριδικό σύστημα και εντοπίζονται στα απαραίτητα γραφικά στην οθόνη του συστήματος infotainment MBUX.  
 
Η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance θα κάνει ντεμπούτο την επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο, πριν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αργότερα φέτος! Η τιμολόγηση του μοντέλου δεν ανακοινώθηκε.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
OPEL