Με τους Gasly και Hartley θα πορευτεί η Toro Rosso τη νέα σεζόν.

Με Gasly και Hartley η Toro Rosso

1.986 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2017)

Γνωστό έγινε το δίδυμο με το οποίο θα πορευτεί τη νέα αγωνιστική περίοδο η Scuderia Toro Rosso.

Με το πρωτάθλημα της F1 να οδεύει προς το τέλος του, η προσοχή των ομάδων επικεντρώνεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και στους οδηγούς που θα βρεθούν πίσω από τα δύο μονοθέσια.
 
Έτσι η ομάδα της Toro Rosso πήρε την απόφασή της να εμπιστευτεί τους Pierre Gasly και Brendon Hartley, οι οποίοι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με την ομάδα αυτή τη σεζόν, ενώ αμφότεροι προέρχονται από την ομάδα Red Bull Junior.
 
Ο Gasly, ο οποίος είναι 21 ετών ξεκίνησε στο πρόγραμμα της Red Bull το 2014, και ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε της δοκιμές με την Red Bull Racing, ωστόσο τη μεγάλη του επιτυχία την έκανε το 2016 όταν και κατέκτησε το GP2. Έτσι οι άνθρωποι της Red Bull πήραν την απόφαση να του δώσουν την ευκαιρία και για πρώτη φορά βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του μονοθέσιου της F1 στο Grand Prix της Μαλαισίας αυτή τη σεζόν και συνέχισε για τρεις ακόμα αγώνες.
Σε ότι αφορά τον Brendon Hartley, ο 28χρονος Αυστραλός υπέγραψε για πρώτη φορά με την ομάδα Red Bull Junior το 2006 και έμεινε εκεί μέχρι το 2010. Στη συνέχεια κατέκτησε τον αγώνα 24 ωρών του Le Mans αλλά και δύο πρωταθλήματα αντοχής της FIA (World Endurance Championship) όλα με την ομάδα της Porsche. Ο Hartley ειδοποιήθηκε για να συμπληρώσει τον Gasly στο Grand Prix του Τέξας τον περασμένο μήνα αφήνοντας καλές εντυπώσεις, κάτι που έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας να του δώσουν μία θέση.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αυτούς τους δύο οδηγούς οι θέσεις στα μονοθέσια της F1 που έχουν μείνει κενές είναι αυτές της Sauber, αλλά και να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Felipe Massa (αποσύρθηκε από την ενεργό δράση) στη Williams.

ELASTIKA 2024
OPEL