Ο αγώνας Indy 500 του 2019 θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαΐου στην Indianapolis Motor Speedway.

Με «καρδιά» Chevrolet η McLaren του Alonso

1.855 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2018)

Η Chevrolet θα είναι η εταιρεία που θα προσφέρει στη McLaren του Fernando Alonso τον κινητήρα για το αγώνα του Ισπανού στο Indy 500.

Ο Fernando Alonso θα αγωνιστεί και το 2019 στο Indianapolis 500 οδηγώντας το μονοθέσιο της McLaren, ωστόσο η «καρδιά» του αυτοκινήτου θα προέρχεται από άλλο κατασκευαστή. Όπως έγινε γνωστό το μονοθέσιο της McLaren θα λάβει ισχύ από ένα V6 twin turbo 2,2 λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα προέρχεται από τη Chevrolet.
 
Μέσω αυτού του συνδυασμού ο Ισπανός οδηγός, που αποχώρησε οριστικά από τη Formula 1, θα επιδιώξει να κερδίσει στο Indy 500 και να κάνει το triple crown, πλαισιώνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή που ήδη έχει στη F1 αλλά και αυτό του νικητή στο Le Mans.
«Είχα μια πρώτη γεύση από τη δύναμη της Chevy την περασμένη εβδομάδα στο NASCAR του Jimmie Johnson και μου άρεσε! Η ευκαιρία να αγωνίζεται σε κάθε Indy 500 είναι τιμή, οπότε είμαι υπερήφανος που έχω Chevrolet ως μέρος της ομάδας μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η McLaren συνεργάζεται με τη Chevrolet. Στην πραγματικότητα, το 1966, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ένωσαν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του Can-Am Series, όπου κέρδισαν πάνω από το 70% των αγώνων για τα επόμενα επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 23 συνεχόμενων μεταξύ του 1968 και 1970.
 
Τέλος για τη συνεργασία των δύο εταιρειών ο επικεφαλής της McLaren Racing, Zak Brown δήλωσε: « Η McLaren και η Chevrolet έχουν κοινή πορεία στο βορειοαμερικανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και η ευκαιρία να επανασυνδεθούν τα δύο εμπορικά σήματα για αυτό το ξεχωριστό γεγονός ήταν κάτι πάρα πολύ θετικό».
 
Ο αγώνας Indy 500 του 2019 θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαΐου στην Indianapolis Motor Speedway.

LEASING APRILIOS
4green