11 φωτογραφίες »

Μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν στο εσωτερικό των Tesla Model S και X.

Με νέο εσωτερικό τα ανανεωμένα Tesla Model S και X

4.220 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Η Tesla ανακοίνωσε πως τα ανανεωμένα Model S και Χ είναι προ των πυλών και μαζί με αυτό έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία, δείχνοντας μεταξύ άλλων το σχεδόν ολοκαίνουργιο εσωτερικό.


Το Tesla Model S Plaid.

Το Tesla Model S Plaid.


Η Tesla πριν από λίγες ώρες πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία του 4ου τριμήνου του 2020 και παράλληλα χρησιμοποίησε το γεγονός αυτό για να αποκαλύψει πως το ανανεωμένο Model S θα ξεκινήσει την παραγωγή του σε λίγες εβδομάδες, ενώ ακολουθεί και το ανανεωμένο Model X με τις ίδιες αναβαθμίσεις που θα δούμε παρακάτω.
 
Η αμερικανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα και κάποιες εικόνες, οι οποίες φανερώνουν πως οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές του εξωτερικού μέρους. Κάνοντας την αρχή από την καμπίνα, βλέπουμε πως η οθόνη αφής σε στυλ τάμπλετ που υπάρχει στο τρέχον μοντέλο έχει αντικατασταθεί από μία νέα οθόνη 17 ιντσών με οριζόντια διάταξη. Η εταιρεία αναφέρει ότι η ανάλυση έχει βελτιωθεί σημαντικά έως 2200x1300 με τα χρώματα να είναι πιο φωτεινά. Από κει και πέρα σε αντίθεση με τα νεότερα αυτοκίνητα της Tesla, τα ανανεωμένα Model S και X θα διατηρήσουν το ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εικόνες.

Το Tesla Model X

Το Tesla Model X

 
Φυσικά εντύπωση μεγάλη προκαλεί και το τιμόνι το οποίο θυμίζει πηδάλιο αεροπλάνου και έχει το ίδιο στυλ με αυτό που έχουμε δει στο πρωτότυπο του Roadster. Παράλληλα στις εικόνες απουσιάζουν οι παραδοσιακοί διακόπτες των φλας, κάτι που πιθανότατα να σημαίνει πως θα ενεργοποιούνται από μπουτόν που είναι πάνω στο τιμόνι. Στο πίσω μέρος, τα καθίσματα φαίνεται να έχουν αποκτήσει ενίσχυση δεξιά και αριστερά, ενώ στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας υπάρχει και μία έγχρωμη οθόνη για τους πίσω επιβάτες.
 
Στο εξωτερικό μέρος οι αλλαγές είναι πολύ ήπιες. Η προσοχή των σχεδιαστών φάνηκε πως επικεντρώθηκε στον επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ υπάρχουν και καινούργιοι τροχοί.
 
Αμφότερα τα Model S και X διατηρούν στη βάση της γκάμας τους την έκδοση Long Range με δύο μοτέρ, ωστόσο η πιο πλούσια έκδοση Performance αντικαθίσταται από την Plaid. Αργότερα θα έρθει και η έκδοση Plaid+ όπου θα είναι εξοπλισμένη με νέα μπαταρία που θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 835 χιλιόμετρα, ενώ το 0-96 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 1,99 δευτερόλεπτα.   

Toyota
Audi