Peugeot 2008: Λιοντάρι εντός & εκτός δρόμου

336.105 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2020)
Peugeot 2008: Λιοντάρι εντός & εκτός δρόμου
9 Φωτογραφίες »

Το νέο Peugeot 2008 έδειξε τα «δόντια» του και στις δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, παραμένοντας και εκεί ένα από τα πιο ευχάριστα και ικανά αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Η ανάρτηση λειτουργεί άψογα στην άσφαλτο προσφέροντας άνεση και σταθερότητα, ενώ αποδείχθηκε αποτελεσματική και εκτός δρόμου παρά την περιορισμένη της διαδρομή.
9 Φωτογραφίες »

Η ανάρτηση λειτουργεί άψογα στην άσφαλτο προσφέροντας άνεση και σταθερότητα, ενώ αποδείχθηκε αποτελεσματική και εκτός δρόμου παρά την περιορισμένη της διαδρομή.


Το Peugeot 2008 έχει τον τρόπο του να σε κερδίζει με το «καλημέρα» επιστρατεύοντας την δυναμική και ξεχωριστή του εμφάνιση, το εντυπωσιακό αισθητικά και ποιοτικά εσωτερικό του, αλλά και την οδική του συμπεριφορά. Το μικρό «λιοντάρι» τα πήγε περίφημα και στις δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές που χρειάστηκε να διανύσει στα πλαίσια του γύρου που πραγματοποιήσαμε.

Δε «μασάει» εκτός…
Από την αρχή και πριν μπούμε για τα καλά σε δύσκολα μονοπάτια, το Peugeot 2008 κινήθηκε απροβλημάτιστα στο πατημένο χώμα με την ανάρτησή του αν και σφιχτή να φιλτράρει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες, ενώ παράλληλα το κατά τα άλλα «ζωντανό» του σύστημα διεύθυνσης δεν τις άφηνε να περάσουν στα χέρια του οδηγού. Αργότερα, μας έδειξε και τις αναρριχητικές του ικανότητες, περνώντας με περίσσια άνεση το έντονο κακοτράχαλο και τα εμπόδια με αρωγό την καλή απόστασή του από το έδαφος (σ.σ. 170 χλστ.). Η ανάρτηση συνέχισε και εκεί να αποσπά θετικά σχόλια με την απορροφητικότητά της και αν και η διαδρομή της είναι σχετικά περιορισμένη, δεν δυσκολεύτηκε πουθενά. Ο ικανός του κινητήρας και το αυτόματο κιβώτιο συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο της εικόνα του εκτός δρόμου, ενώ αν και κατά βάση κινηθήκαμε «προσεκτικά», δεν έλειψαν κάποια τμήματα που μας επέτρεψε να εντοπίσουμε τον ευχάριστο οδηγικό του χαρακτήρα και στο χώμα…

Ανετο αλλά και ιδιαίτερα απολαυστικό στο δρόμο…
Αφήνοντας πίσω μας τον χωματόδρομο και όταν οι τροχοί του 2008 πάτησαν στην άσφαλτο, τόσο αυτό όσο και ο οδηγός μπαίνουν σε μια άλλη φιλοσοφία. Η υψηλή ποιότητα κύλισης και τα ψηλά επίπεδα παρεχόμενης άνεσης είναι τα στοιχεία που εκτιμάς αμέσως, ενώ στην πρώτη στροφή του δρόμου αυτά συμπληρώνονται από τις περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος και την καλή αίσθηση που λαμβάνεις από το σύστημα διεύθυνσης. Ο τρόπος που συνδυάζει την άνεση με την ευχαρίστηση και την αποτελεσματικότητα σε πιο σβέλτους ρυθμούς, είναι εξαιρετικός στο Peugeot 2008 και για το λόγο αυτό ξεχωρίζει στον τομέα ως γνήσιο «λιοντάρι».

Σελίδα 1Mega Test: Με 10 B-SUV σε άσφαλτο και χώμα (+video)
Σελίδα 2Citroen C3 Aircross: Με όπλο του την άνεση
Σελίδα 3Fiat 500X: Με στιλ και στο βουνό
Σελίδα 4Ford Puma: Πλήρες πακέτο…
Σελίδα 5Jeep Renegade: There is only one…
Σελίδα 6Nissan Juke: Αξιος μαχητής
Σελίδα 7Opel Crossland X: Ανετο και all around
Σελίδα 8Peugeot 2008: Λιοντάρι εντός & εκτός δρόμου
Σελίδα 9Renault Captur: Σκληρό καρύδι
Σελίδα 10Skoda Kamiq: Τα καταφέρνει, προτιμά την άσφαλτο
Σελίδα 11VW T-Roc: Και όμως μπορεί
Toyota
moto