Skoda Kamiq: Τα καταφέρνει, προτιμά την άσφαλτο

336.252 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2020)
Skoda Kamiq: Τα καταφέρνει, προτιμά την άσφαλτο
5 Φωτογραφίες »

Το Skoda Kamiq τα καταφέρνει στα δύσκολα εμπόδια και τις εκτός δρόμου δοκιμασίες, ωστόσο η άσφαλτος είναι το στοιχείο του, όπου και ξεχωρίζει για την ποιοτική του κύλιση.

Tο μικρό crossover της Skoda ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στην άνεση και στο κράτημα με το σύνολο να προσφέρει μια σχετικά σφιχτή αίσθηση.
5 Φωτογραφίες »

Tο μικρό crossover της Skoda ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στην άνεση και στο κράτημα με το σύνολο να προσφέρει μια σχετικά σφιχτή αίσθηση.


Το Skoda Kamiq ανταποκρίνεται απόλυτα στα θέλω και στη χρήση των αγοραστών ενός Crossover. Δίνει προτεραιότητα στις καθημερινές μετακινήσεις και διαθέτει τα προσόντα για να ανταπεξέλθει στα δύσκολα όταν χρειαστεί. Και αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο στο Test μας, όπου ευχαριστιόσουν να το οδηγείς στην άσφαλτο, προσπέλασε κάθε κακοτράχαλο εμπόδιο, αλλά στο χώμα δεν σου έδινε την αίσθηση της άνεσης που θα ήθελες.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:
Στο δρόμο, το μικρό crossover της Skoda ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στην άνεση και στο κράτημα με το σύνολο να προσφέρει μια σχετικά σφιχτή αίσθηση, χωρίς όμως αυτή να λειτουργεί εις βάρος της άνεσης. Η ανάρτηση με το πολύ καλό bound-rebound απορροφά τις κακοτεχνίες και δεν αφήνει να εμφανιστεί κλίση στις στροφές και παρά τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (188 χλστ.) δεν έχει τάσεις πλεύσης και ταξιδεύει με σιγουριά στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων μεταφέροντας ξεκούραστα τους επιβάτες του.

Απόσταση από το έδαφος και γωνίες αναρρίχησης σύμμαχοι εκτός δρόμου
Αφήνοντας την άσφαλτο και μπαίνοντας στο χώμα, αντιλαμβάνεσαι πως το Kamiq έχει ασφάλτινο προσανατολισμό. Έτσι σε μια σχετικά γρήγορη διαδρομή σε πατημένο χώμα, η ανάρτηση δεν ευνοεί την άνεση και στις συνεχόμενες ανισόπεδες ανωμαλίες, σου δίνει την εντύπωση πως η διαδρομή της είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναταράξεις στο εσωτερικό και κυρίως στο τιμόνι. Ευτυχώς πάντως η καμπίνα παραμένει βράχος, αποδεικνύοντας την πολύ ποιοτική συναρμογή της.

Από την άλλη η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και οι  πολύ καλές γωνίες αναρρίχησης είναι ο λόγος που το μοντέλο της Skoda παίρνει εξαιρετικό βαθμό στα κακοτράχαλα σημεία. Σε όλη τη διαδρομή δεν βρήκε πουθενά και ήταν από τα μοντέλα που σε γέμιζαν αυτοπεποίθηση στα δύσκολα εμπόδια.

Σελίδα 1Mega Test: Με 10 B-SUV σε άσφαλτο και χώμα (+video)
Σελίδα 2Citroen C3 Aircross: Με όπλο του την άνεση
Σελίδα 3Fiat 500X: Με στιλ και στο βουνό
Σελίδα 4Ford Puma: Πλήρες πακέτο…
Σελίδα 5Jeep Renegade: There is only one…
Σελίδα 6Nissan Juke: Αξιος μαχητής
Σελίδα 7Opel Crossland X: Ανετο και all around
Σελίδα 8Peugeot 2008: Λιοντάρι εντός & εκτός δρόμου
Σελίδα 9Renault Captur: Σκληρό καρύδι
Σελίδα 10Skoda Kamiq: Τα καταφέρνει, προτιμά την άσφαλτο
Σελίδα 11VW T-Roc: Και όμως μπορεί
Hyundai
vw