Πιο πιθανή από ποτέ παρουσιάζεται η αλλαγή τροχών στα μονοθέσια της Formula 1.

Μεγαλώνουν οι τροχοί στη Formula 1;

2.267 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2018)

Πιο πιθανή από ποτέ παρουσιάζεται η αλλαγή τροχών στα μονοθέσια της Formula 1 και συγκεκριμένα η μετάβασή τους από αυτούς των 13 ιντσών σε αυτούς των 18.

Η μετάβασή των τροχών των μονοθεσίων της Formula 1 από αυτούς των 13 ιντσών σε αυτούς των 18, είναι ένα μέρος του «πακέτου» των αλλαγών που διαμορφώνεται επί του παρόντος από μια ομάδα μηχανικών με τον Ross Brawn επικεφαλής αλλά και σε συνεργασία με τη FIA και όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί από το πρωτάθλημα του 2021.
 
Αυτό υποστηρίζουν τα μέσα του εξωτερικού τα οποία μάλιστα επικαλούνται δηλώσεις ανθρώπων που βρίσκονται πολύ κοντά στο άθλημα, υπογραμμίζοντας πως το ποσοστό να συμβεί η συγκεκριμένη αλλαγή σε σχέση με το ποσοστό να μη γίνει, είναι πολύ μεγαλύτερο.
Στα ίδια δημοσιεύματα γίνεται λόγος πως η Pirelli πιέζει για τη συγκεκριμένη αλλαγή εδώ και αρκετά χρόνια έχοντας μάλιστα δείξει και συγκεκριμένα concept τα οποία θα μπορούσαν να βασίσουν την τελική επιλογή, δείχνοντας μάλιστα μια προτίμηση στα χαμηλoύ προφίλ ελαστικά.
 
Μάλιστα θετικές σε αυτήν την προοπτική είναι και κάποιες από τις ομάδες της F1 υποστηρίζοντας πως η αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει από το 2020, με τα τρέχοντα αυτοκίνητα, ωστόσο κάτι τέτοιο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, με τη λογική να λέει πως η μετάβαση θα συμβεί με τη μεγάλη δέσμη αλλαγών που θα έρθει το 2021 κάτι που τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου Mario Isola λέγοντας
 
«Νομίζω ότι το 2020 είναι πολύ κοντά για μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Δεν έχει πολλή νόημα δεδομένου ότι το 2021 θα έχουμε και άλλες αλλαγές, οπότε είναι καλύτερο να τις κάνουμε όλες μαζί».  

NEO TRAFIC
skoda