• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η 16χρονη Meadow Walker, ο πατέρας της Paul, επέζησε της σύγκρουσης, αλλά κάηκε ζωντανός μιας και εγκλωβίστηκε μέσα στην Porsche Carrera GT.

Μηνύει την Porsche η κόρη του Walker

3.955 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/9/2015

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η 16χρονη Meadow Walker, ο πατέρας της Paul, επέζησε της σύγκρουσης, αλλά κάηκε ζωντανός μιας και εγκλωβίστηκε μέσα στην Porsche Carrera GT.

 
Σύμφωνα με τις αρχές, αιτία του δυστυχήματος που έγινε στις 30 Νοεμβρίου του 2013 και στοίχησε τη ζωή στο διάσημο ηθοποιό, ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός του Roger Rodas. 

Όμως σύμφωνα με τη μήνυση, η ταχύτητα του οχήματος ήταν αρκετά πιο κάτω από αυτό που αναφέρει το πόρισμα και επιπρόσθετα η Meadow Walker και οι δικηγόροι της, ισχυρίζονται πως η Porsche γνώριζε πως η Carrera GT παρόλο που ήταν ένα αγωνιστικών προδιαγραφών αυτοκίνητο, είχε πρόβλημα με την ευστάθεια του και πως όλο αυτό θα μπορούσε να είχε λυθεί αν η γερμανική φίρμα είχε τοποθετήσει ένα σύστημα σταθεροποίησης. Κάτι, που σύμφωνα με τους δικηγόρους της 16χρονης, η Porsche αποφάσισε να μην το εγκαταστήσει στην Carrera GT.

Επιπλέον στην αγωγή, αλλά και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όταν έγινε το δυστύχημα η ζώνη ασφαλείας της Porsche Carrera GT έσπασε τον κορμό τα πλευρά και τη λεκάνη του Walker, κάτι που τον παγίδευσε στο κάθισμα του συνοδηγού. Τα στοιχεία της μήνυσης αναφέρουν πως η φωτιά ξέσπασε 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα έπειτα από την σύγκρουση, χρόνος αρκετός για να μπορέσει να διαφύγει ο Walker αλλά λόγω της φύσης του τραυματισμού του ήταν ανήμπορος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καεί μέσα στην Porsche Carrera GT.

Οι δικηγόροι όμως της Meadow συνεχίζουν, αναφέροντας μέσα στην αγωγή και άλλα σημαντικά προβλήματα στο σχεδιασμό και στη δομή της Carrera GT, όπως των ανεπαρκών πλευρικών ενισχύσεων στις πόρτες, ενώ θεωρούν ότι και το σύστημα τροφοδοσίας του αυτοκινήτου θα έπρεπε να είχε κι άλλες δικλείδες ασφαλείας ώστε να απέτρεπε το ξέσπασμα πυρκαγιάς, με την αγωγή να καταλήγει πως η Porsche Carrera GT είναι ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο που δεν έχει θέσει στο δρόμο. 

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της αποζημίωσης που διεκδικεί η κόρη του Walker. 

 
  • chris

    Όταν είχε πεθάνει η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχαν κατηγορήσει την Mercedes ότι δεν φτιάχνει ασφαλή αυτοκίνητα. από την στιγμή που το αμάξι δεν είναι μαμά αλλά βελτιωμένο δεν φταίει η Porsche 100% αλλά 50%

      3