Eίσαι από αυτούς που κολλάνε στον μπροστινό τους;

Eίσαι από αυτούς που κολλάνε στον μπροστινό τους;

13.594 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2022)

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα να κοιτάς τον καθρέφτη σου και να βλέπεις μέχρι και τα δόντια του πίσω οδηγού. Και δεν είναι μόνο ενοχλητικό. Είναι και πολύ επικίνδυνο. Το κάνεις;

Το ήξερες ότι εκτός από εκνευριστικό & επικίνδυνο, είναι και παράνομο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Είναι η πιό συνηθισμένη κακή συνήθεια. Και είναι τόσο συνηθισμένη που έχει και τον δικό της όρο, τουλάχιστον στα αγγλικά, tailgating. Η λέξη tailgate περιγράφει την πίσω πόρτα, την πόρτα της «ουράς» του αυτοκινήτου, και το ρήμα περιγράφει την κακή συνήθεια να «κολλάει» το πίσω αυτοκίνητο πάνω της.

Είναι τόσο συνηθισμένη η συνήθεια αυτή που στους ΚΟΚ πολλών χωρών προβλέπεται ποινή αν το πίσω όχημα είναι πολύ κοντά στο εμπρός όσο κινούνται. Στην Ελλάδα στον ΚΟΚ περιγράφεται ως «απόσταση από το προπορευόμενο» και υπάρχει και εδώ ποινή, όμως δεν πρέπει να έχει κοπεί ποτέ πρόστιμο για κάτι τέτοιο. Κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο στην Ελλάδα γίνεται ο έλεγχος του ΚΟΚ, δηλαδή το μπλόκο, που έτσι στερεί την τροχαία από την ευκαιρία να διαπιστώσει παραπτώματα πέραν αυτών που «πέφτουν» στην αγκαλιά της.

Παρόλα αυτά πρόκειται για πολύ κακή συνήθεια. Προφανώς γιατί χωρίς την σωστή απόσταση, δεν υπάρχει περίπτωση το πίσω όχημα, του «έξυπνου» που δημιουργεί το πρόβλημα εξ`αρχής, να προλάβει να ανταποκριθεί σε μείωση ταχύτητας του μπροστινού, ή ακόμη χειρότερα σε φρενάρισμα. Και μπορεί ο υπεύθυνος να πληρώνει τα σπασμένα, αφού εμφανώς ο πίσω φταίει πάντα όταν πέσει στον μπροστινό, όμως το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι.

Γιατί ακόμη χειρότερο από την πιθανότητα μιας σύγκρουσης, είναι η ψυχολογική πίεση που ασκείται στον εμπρός οδηγό, που συχνά αναγκάζεται να επιταχύνει, ενδίδοντας στην πίεση. Και η υψηλή ταχύτητα είναι ο νούμερο ένα λόγος συγκρούσεων, και μάλιστα με σοβαρούς τραυματισμούς. Ένας οδηγός που επιταχύνει για να αποφύγει τον πίσω του, μπορεί να έχει λόγο που δεν θέλει να πάει πιο γρήγορα. Και μπορεί κάποιες φορές να κλείνει τη γρήγορη λωρίδα εκνευρίζοντας τους πίσω, όμως το να κολλήσεις πάνω του είτε για να αλλάξει λωρίδα, είτε για να πάει πιο γρήγορα, είναι ο χειρότερος τρόπος.

Εσύ το κάνεις; Και αν ναι, γιατί; Και όταν στο κάνουν πως σου φαίνεται; Μήπως καταλαβαίνεις ότι εκτός από αγενής, γίνεσαι και ιδιαίτερα επικίνδυνος;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda