Opel Astra 1,4T 150 PS vs Opel Mokka X 1,4T 140 PS
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Astra 1,4T 150 PS vs Opel Mokka X 1,4T 140 PS

28.677 Επισκέψεις στο άρθρο

Eτερώνυμα ή όχι;

Το νέο πλαίσιο αφαίρεσε κιλά από το Astra 
και συνέβαλε στην πολύ καλή του οδική
συμπεριφορά σε κάθε διαδρομή.

Το νέο πλαίσιο αφαίρεσε κιλά από το Astra και συνέβαλε στην πολύ καλή του οδική συμπεριφορά σε κάθε διαδρομή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Βρίσκουμε τις διαφορές, αλλά και σε ποιον τύπο οδηγού απευθύνονται τα δυο μοντέλα της Opel.
Kαι τα δύο μοντέλα ακολουθούν τη πιο σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Opel όντας μοντέρνα και ξεχωριστά. Πιο κομψό συνολικά το Astra, πιο δυναμικό ειδικά με την ανανέωση το Mokka X. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το γούστο του καθενός, χωρίς να παραβλέπεται το πλεονέκτημα του crossover σε επιβλητικότητα λόγω ύψους και απόστασης από το έδαφος.
 
Αγώνισμα εσωτερικού: Πιο ευρύχωρο το Astra
Ανήκουν σε άλλες κατηγορίες, διαφέρουν σε εξωτερικές διαστάσεις, και όπως είναι φυσικό αυτό αποτυπώνεται στους εσωτερικούς τους χώρους. Το Opel Astra καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μιας οικογένειας και έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ (370 λτ.). Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως το Mokka X είναι μικρό. Το αντίθετο. Η ανανέωση του Mokka X σχεδιαστικά έφερε το εσωτερικό πιο κοντά σε αυτό του Astra με την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό να ξεχωρίζει, μαζί με την άρτια συναρμογή, το καλό φινίρισμα και τα καλά υλικά κατασκευής.
 
Aγώνισμα επιδόσεων: Mε 150 άλογα το Astra
Αμφότερα είναι 1.400άρια τούρμπο, όμως δεν φορούν τον ίδιο κινητήρα. Για την ακρίβεια, στην περίπτωση του Astra βλέπουμε την πιο πρόσφατη πρόταση της Opel στα 1.400 με turbo και άμεσο ψεκασμό (150 άλογα) πράγμα που αποτυπώνεται τόσο στις επιδόσεις, όσο και στην κατανάλωση. Βέβαια αυτό δεν οφείλεται μόνο στον ισχυρότερο κινητήρα, αλλά και σε άλλα νούμερα, όπως το χαμηλότερο βάρος ή την καλύτερη αεροδυναμική. Από την άλλη το Mokka X κινείται από τον πολλαπλού ψεκασμού 1,4 turbo κινητήρα με 140 άλογα. Με λιγότερα άλογα και ροπή, αλλά και με περισσότερο βάρος το Mokka X δεν ακολουθεί με άνεση το Astra.
 
Αγώνισμα δρόμου: Aνεση και ασφάλεια
Με 158 χλστ. απόσταση από το έδαφος και υπερυψωμένη θέση οδήγησης, το Mokka X μπορεί να κινηθεί σε πιο δύσβατες περιοχές σε σχέση με ένα επιβατικό. Eπίσης στις διασταυρώσεις διευκολύνει τον οδηγό μιας και αυτός μπορεί να δει πιο μακριά. Για ένα μοντέλο πόλης, αυτό είναι σημαντικό. Από την άλλη το Astra στην πιο πρόσφατη γενιά του διακρίνεται για την ευχάριστα ανάλαφρη αίσθηση, το καλό του πάτημα και την ουδέτερη οδική του συμπεριφορά. Και τα δύο μοντέλα απευθύνονται στον οδηγό που θέλει να κινηθεί με άνεση, με ασφάλεια, και εφόσον το θελήσει, γρήγορα, χωρίς όμως να αναζητά fun to drive. 

Tι να διαλέξω;
Κοστίζουν τα ίδια λεφτά, έχουν πολλά κοινά, αλλά δεν απευθύνονται σε ίδιους οδηγούς και άρα δεν κοντράρονται μεταξύ τους. Η κόντρα έχει να κάνει με τις προτεραιότητες του καθενός. Αμφότερα αποτελούν δύο πολύ καλές προτάσεις στην κατηγορία τους και διαθέτουν την κορυφαία υπηρεσία OnStar την οποία δεν συναντάς αλλού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING CHECK MERCEDES
skoda