Toyota Auris 1,2T vs Toyota C-HR 1,2 T
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Auris 1,2T vs Toyota C-HR 1,2 T

28.681 Επισκέψεις στο άρθρο

Χάσμα γενεών

Eυχάριστο οδηγικό χαρακτήρα και ζωντανή οδική συμπεριφορά προσφέρει το C-HR.

Eυχάριστο οδηγικό χαρακτήρα και ζωντανή οδική συμπεριφορά προσφέρει το C-HR.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το Toyota C-HR, που βασίζεται σε νέο πάτωμα, έρχεται να αμφισβητήσει την καθιερωμένη αξία  ενός μικρομεσαίου χάτσμπακ, όπως το  oμόσταυλο Auris. 
Το C-HR είναι ένα μοντέλο που έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των crossover. To Auris είναι μια παραδοσιακή δύναμη στα μικρομεσαία και σίγουρα η σύγκρουση των κόσμων τους είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Η διαφορά στην τιμή τους ανέρχεται στα 1.450 ευρώ υπέρ του Auris μιλώντας πάντα στις βασικές εκδόσεις με τον ίδιο 1,2 λτ. turbo κινητήρα.
 
Aγώνισμα εμφάνισης: «Σκίζει» το C-HR
Eνώ το Auris είναι όμορφο, αιχμηρό και με δυναμική σχεδίαση, έρχεται δίπλα του το φουτουριστικό C-HR και τραβάει όλα τα βλέμματα. Είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι αδύνατον να μην «ασχοληθείς» μαζί του. 
 
Αγώνισμα εσωτερικού χώρου: Πιο ξεχωριστό και ευρύχωρο το C-HR
Η ίδια προχωρημένη αισθητική συνεχίζεται και στο εσωτερικό του C-HR κερδίζοντας και αυτή τη μάχη σε σχέση με το πιο αδιάφορο εσωτερικό του Auris. Αντίστοιχα καλύτερη είναι και η εικόνα του crossover μοντέλου στον τομέα της ποιότητας. Οι χώροι επαρκούν για 4 επιβάτες με το Auris να έχει μεγαλύτερο πλάτος, ωστόσο το C-HR προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια και κατά 17 λίτρα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Η σχεδίαση πάντως του C-HR έχει και τα αρνητικά της με τους πίσω επιβάτες να έχουν κλειστοφοβική αίσθηση. 
 
Aγώνισμα επιδόσεων: Tο Auris επικρατεί
Γραμμικό και πολιτισμένο σε λειτουργία το turbo, άμεσου ψεκασμού μοτέρ του 1,2 λτ. κινεί πιο γρήγορα το ελαφρύτερο Auris με την κατανάλωση να είναι οριακά πιο χαμηλή στο C-HR. Το 6τάχυτο του C-HR έχει ακόμη πιο καλό κούμπωμα σε σχέση με αυτό του Auris. 
 
Αγώνισμα δρόμου: Καλύτερο σε αίσθηση το C-HR 
Οδηγικά και τα δύο αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται από τα πολύ καλά επίπεδα άνεσης που προσφέρουν, ωστόσο το C-HR είναι πιο οδηγοκεντρικά εστιασμένο προσφέροντας σημαντικά καλύτερη αίσθηση στον οδηγό. Και τα δύο θα στρίψουν σβέλτα και ουδέτερα, με σχετικά περιορισμένες κλίσεις των αμαξωμάτων τους. Το Auris, που βασίζεται σε παλαιότερα πλατφόρμα, υπερτερεί ελαφρώς όσον αφορά στην ποιότητα κύλισης που επιδεικνύει. 

Tι να διαλέξω;
Το C-HR είναι μια φρέσκια πρόταση, που επικαλύπτει τον οικογενειακό χαρακτήρα του Auris, προσφέροντας και καλύτερους χώρους και πιο ζωντανό οδηγικό χαρακτήρα. Οι φανατικοί των χάτσμπακ από την άλλη θα βρουν στο Auris μια άκρως ολοκληρωμένη πρόταση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
SEAT