Σε βαθιά κρίση έχει μπει η ιαπωνική εταιρεία μετά την αποκάλυψη, που θέλει τα αυτοκίνητα της να ελέγχονται εσφαλμένα για την κατανάλωση καυσίμου από το 1991 μέχρι σήμερα.

Σε βαθιά κρίση έχει μπει η ιαπωνική εταιρεία μετά την αποκάλυψη, που θέλει τα αυτοκίνητα της να ελέγχονται εσφαλμένα για την κατανάλωση καυσίμου από το 1991 μέχρι σήμερα.

Mitsubishi: Aρχισαν τα όργανα

5.875 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2016)

Η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι έκανε ελλιπείς ελέγχους σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμων τα τελευταία 25 χρόνια, εμβαθύνοντας την κρίση στην οποία έχει περιέλθει και έχει αποδυναμώσει την αξία και την αξιοπιστία της στην αγορά.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει συγκροτήσει μια ομάδα τριών πρώην εισαγγελέων για να διερευνήσουν τους παράτυπους ελέγχους, που λέγεται ότι έχουν ξεκινήσει από το 1991, ενώ έχει δηλώσει ήδη ότι δεν συμμορφωνόταν με τα ιαπωνικά πρότυπα δοκιμών, από το 2002.
Ο πρόεδρος της Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa, δήλωσε «Οι καταναλωτές αγόραζαν τα αυτοκίνητα μας βασιζόμενοι σε ανακριβή στοιχεία κατανάλωσης καυσίμων. Δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά πρέπει να απολογηθώ.»
Η αποκάλυψη προκάλεσε ανησυχίες, σχετικά με τη βιωσιμότητα της ιαπωνικής εταιρείας, αφού οι μετοχές της έκανα βουτιά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, ρίχνοντας την αξία της εταιρείας στα 3,4 δις ευρώ. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο τρόπος αποζημίωσης των πελατών, δήλωσε Aikawa, ο οποίος είπε επίσης ότι δεν γνώριζε κάτι για τις παρατυπίες στους ελέγχους.
Ο αντιπρόεδρος της Mitsubishi Motors, Ryugo Nakao, δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν τον αριθμό των μοντέλων που ελέγχθηκαν εσφαλμένα, από το 1991 και μετά. Ωστόσο, λέγεται ότι η απόκλιση στην κατανάλωση καυσίμων στα μικρά αυτοκίνητα, κυμαίνεται στο 10 τοις εκατό.
Πέραν του πλήγματος που έχει δεχθεί η εταιρεία σε παγκόσμια κλίμακα, της κατακόρυφης πτώσης των μετοχών της, αλλά και το φλέγον θέμα βιωσιμότητας της, η χαριστική βολή ίσως να έρθει από την ιαπωνική κυβέρνηση, όπου σύμφωνα με όσα λέγονται, θα επιβάλει πρόστιμο και αναδρομικούς φόρους.
Τέλος, ο Aikawa δήλωσε πως η Mitsubishi βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Nissan για την κατάστρωση ενός σχεδίου αποζημίωσης των πελατών της Nissan.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel