2 φωτογραφίες »

O ιδρυτής της Tesla, Elon Musk.

Musk: «Το 2021 θα έχουμε πλήρως αυτόνομο σύστημα οδήγησης»

1.893 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2020)

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk έχει προκαλέσει παγκόσμια εντύπωση κατά τη διάρκεια δηλώσεών του και το ίδιο έπραξε για ακόμα μία φορά, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία του θα λανσάρει ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα οδήγησης στους πελάτες της εντός του 2021!

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων διέθεσε πρόσφατα σε επιλεγμένους ιδιοκτήτες το σύστημα Full Self-Driving Beta. Το εν λόγο σύστημα αποτελεί μία δοκιμαστική έκδοση ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης, το οποίο δεν λογίζεται σε 5ο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, ούτε και έχει τελειοποιηθεί. Αυτό όπως φαίνεται δεν εμπόδισε τον Musk να προχωρήσει στη βαρυσήμαντη δήλωση ότι η αμερικανική εταιρεία είναι κοντά για να πετύχει πλήρη αυτονομία στα αυτοκίνητα.
 
Πρόσφατα ο Musk βρέθηκε στη Γερμανία, όπου και το βραβείο Axel Springer. Κατά τη διάρκεια της βράβευσης ρωτήθηκε πότε η Tesla θα προσφέρει τη δυνατότητα ολοκληρωτικής αυτονομίας. Η απάντηση του Musk ήταν σαφής: «Για να απαντήσω πραγματικά στην ερώτησή σας, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα αποκτήσουμε πλήρη αυτονομία και θα την κυκλοφορήσουμε στη βάση πελατών της Tesla τον επόμενο χρόνο». Φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο στην πράξη θα πρέπει το αυτόνομο σύστημα να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές κάτι που δεν είναι στο χέρι του Musk για να συμβεί.
 
Όπως οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk τραβάει πάνω του την προσοχή με δηλώσεις που κάνει, ενώ στο παρελθόν αντίστοιχες δηλώσεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη. Για παράδειγμα πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι τα αυτοκίνητα της Tesla θα ήταν πλήρως αυτόνομα μέχρι τα τέλη του 2020, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Το 2019, ισχυρίστηκε ότι μέχρι το τέλος του ίδιου έτους θα υπήρχαν 1 εκατομμύριο ρομποταξί της Tesla στους δρόμους, αλλά επί του παρόντος υπάρχουν μηδέν.
 
Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται για μία ακόμα φορά οι δηλώσεις του Musk να επαληθευτούν στην πράξη, αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Ο χρόνος θα δείξει.

Hyundai
4green