Νέα BMW Σειρά 5 Touring: Έως 601 PS σε diesel, Plug-in & ηλεκτρική
4 Φωτογραφίες »

Νέα BMW Σειρά 5 Touring: Έως 601 PS σε diesel, Plug-in & ηλεκτρική

1.932 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2024)

- Θα λανσαριστεί το Μάιο
- Μακρύτερη, φαρδύτερη, ψηλότερη η νέα Σειρά 5 Touring
- Έχει δύο μεγάλες οθόνες και 570 λίτρα αποθηκευτικού χώρου
- Θα έρχεται και ως ηλεκτρική και ως Plug-in υβριδική και ως diesel

Θα λανσαριστεί το Μάιο

Η BMW αποκάλυψε τη νέα wagon έκδοση της Σειράς 5, την BMW Σειρά 5 Touring. Θα είναι διαθέσιμη με τρία διαφορετικά συστήματα κίνησης, ένα diesel, ένα Plug-in υβριδικό και ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό. Η νέα wagon έκδοση είναι μεγαλύτερη από την σεντάν, αφού είναι 97 χιλιοστά μακρύτερη, 32 χιλιοστά φαρδύτερη και 17 χιλιοστά ψηλότερη, ενώ το μεταξόνιο γίνεται και αυτό 20 χιλιοστά μακρύτερο. Το μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί το Μάιο.

Μακρύτερη, φαρδύτερη, ψηλότερη η νέα Σειρά 5 Touring

Στο εξωτερικό, η wagon έκδοση δεν έχει πολλές αλλαγές συγκριτικά με την βασική έκδοση πλην της λογικής διόγκωσης. Στο μπροστινό μέρος διατηρεί την kidney-γρίλια, οι προβολείς έχουν παρόμοια «επιθετική» εμφάνιση με την Σειρά 5 σεντάν, αλλά οι αεραγωγοί κάτω από τους προβολείς είναι μικρότεροι στην έκδοση wagon. Πηγαίνοντας προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δεν υπάρχει πλέον καμπύλη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αντιθέτως η έκδοση Touring, έχει μια σχεδόν-επίπεδη οροφή που φτάνει ως το τέλος του αυτοκινήτου.

Έχει δύο μεγάλες οθόνες και 570 λίτρα αποθηκευτικού χώρου

Στο εσωτερικό τα πράγματα αλλάζουν κυρίως σε ότι αφορά τους χώρους. Η Touring έχει αποθηκευτικό χώρο 570 λίτρων, ο οποίος αγγίζει τα 1.700 λίτρα με τα πίσω καθίσματα ριγμένα. Η BMW σημείωσε ότι η Σειρά 5 Touring θα έχει και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το πορτμπαγκάζ, καθώς και αυτόματη πίσω πόρτα για να διευκολύνει το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα του αυτοκινήτου. Εδώ να γίνει μια σημείωση πως ο αποθηκευτικός χώρος της Plug-in υβριδικής έκδοσης θα είναι λίγο μικρότερος λόγω των μπαταριών που προστίθενται στο πίσω μέρος.

Σε ότι αφορά το ταμπλό, η νέα Σειρά 5 Touring διατηρεί την κυρτή οθόνη, που αφιερώνει 12,3 από τις ίντσες της για έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και 14,9 ίντσες για το σύστημα infotainment. Έρχεται με το πιο πρόσφατο λογισμικό σύστημα της BMW, το Operating System 8,5, που έχει πλήρη συμβατότητα με το Android Auto και το Apple CarPlay.

Θα έρχεται και ως ηλεκτρική και ως Plug-in υβριδική και ως diesel

Η αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση i5, θα έχει δύο επιλογές: Γρηγορότερη είναι η τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες i5 M60 xDrive Touring, στον μπροστινό και τον πίσω άξονα που της προσφέρουν 601 άλογα συνδυαστικής ιπποδύναμης και 820 Nm. Η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ έχει μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ/ώρα. Η έκδοση με έναν μόνο ηλεκτρικό κινητήρα (i5 eDrive40 Touring) προσφέρει 340 άλογα και 430 Nm ροπής και κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα. Η BMW έχει εξοπλίσει και τις δύο εκδόσεις με μπαταρίες χωρητικότητας 81,2 kWh και δυνατότητα ταχείας φόρτισης έως 205 kW. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα έχει αυτονομία 560 χλμ. (WLTP), ενώ η τετρακίνητη 506 χλμ. (WLTP).

Οι εκδόσεις που έρχονται με κινητήρα εσωτερικής καύσης έχουν τις εξής προδιαγραφές: Η Plug-in υβριδική έκδοση 530e θα έρχεται με έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με turbo και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα προσφέρουν στο αυτοκίνητο συνδυαστική ιπποδύναμη 299 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία έως 96 χιλιόμετρα. Η τετρακίνητη έκδοση του συγκεκριμένου συστήματος κίνησης έχει την ίδια ιπποδύναμη αλλά υστερεί σε ηλεκτρική αυτονομία που κατεβαίνει στα 88 χλμ.

Η 520d και η BMW 520d xDrive έχει έναν diesel κινητήρα 2,0 λίτρων με ήπια υβριδική τεχνολογία που προσφέρει 197 άλογα, ενώ θα υπάρχει και μια έκδοση BMW 540d xDrive που θα εφοδιάζεται με έναν 6κύλινδρο diesel κινητήρα 3,0 λίτρων και ήπια υβριδική τεχνολογία που θα ανεβάζει την ιπποδύναμη στα 299 άλογα και θα είναι διαθέσιμη σε τετρακίνητη έκδοση.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
fiat