• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
7 φωτογραφίες »

Νέα SSC Tuatara Striker και Aggressor

7.958 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2021)

Την γκάμα του πανίσχυρου Tuatara επέκτεινε η SSC προσθέτοντας δύο νέες εκδόσεις. Δείτε τα SSC Tuatara Striker και Aggressor.

Όπως φαίνεται η SSC δεν αρκείται στο υπάρχον Tuatara και για αυτό το λόγο ετοίμασε δύο νέες εκδόσεις, οι οποίες μάλιστα έρχονται για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το μοντέλο. Πάμε να τις δούμε πιο αναλυτικά.
 
Ξεκινώντας από την έκδοση Striker, το μοντέλο αντλεί έμπνευση από μαχητικά αεροσκάφη και έχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Σε σύγκριση με το τυπικό Tuatara η κάθετη δύναμη αυξάνεται κατά τρεις φορές φτάνοντας πλέον τα 499 κιλά στα 257 χλμ./ώρα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε ένα εκτεταμένο πακέτο αεροδυναμικής που περιλαμβάνει μία ενεργή αεροτομή αλλά και μία ακόμα σταθερή. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης μεγάλο μπροστινό σπλίτερ, πλευρικές ποδιές και διαχύτη.
 
Το μοναδικό στυλ συνεχίζεται στην καμπίνα, αφού σύμφωνα με την SSC το μοντέλο θα έχει αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Η εταιρεία δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά υπογράμμισε πως θα υπάρχει ταπετσαρία Alcantara καθώς και ένα προαιρετικό ανθρακονημάτινο ταμπλό. Η ισχύς προέρχεται από έναν κινητήρα V8 twin-turbo 5,9 λίτρων που παράγει έως 1.774 ίππους και συνδέεται με ένα ρομποτιζέ κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.
 
Για τους πιο σκληροπυρηνικούς υπάρχει και το Tuatara Aggressor, το οποίο ωστόσο μπορεί να κινηθεί μόνο σε πίστες. Η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στο Striker, όμως έχει στη διάθεσή του επιλογή αναβάθμισης του κινητήρα για να προσφέρει έως και 2.231 ίππους, αλλά δυστυχώς η εταιρεία δεν είπε πολλά για αυτό.
 
Όσο για την παραγωγή, θα είναι πολύ περιορισμένη όπως θα περίμενε κανείς. Η SSC έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει 100 τυπικά Tuatara, άλλα τόσα Striker, αλλά μόνο 10 Aggressor. Η τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί.

Σχολιάστε