Νέα «βασίλισσα» του Pikes Peak η Porsche 911 Turbo S
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα «βασίλισσα» του Pikes Peak η Porsche 911 Turbo S

1.531 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2022)

Η Porsche 911 Turbo S πέτυχε νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στην ανάβαση του Pikes Peak, έχοντας τον David Donner πίσω από το τιμόνι.

Χρόνος σε 9 λεπτά και 53,5 δευτερόλεπτα

Η Bentley εκθρονίστηκε ως η «βασίλισσα» των αυτοκινήτων παραγωγής του Pikes Peak. Μία Porsche 911 Turbo S που οδηγούσε ο βετεράνος του Pikes Peak, David Donner, κατάφερε στα τέλη του Σεπτέμβρη να ολοκληρώσει την ανάβαση σε 9 λεπτά και 53,5 δευτερόλεπτα, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια

Ο προηγούμενος χρόνος ήταν 10 λεπτά και 18,4 δευτερόλεπτα, που ορίστηκε από μια Bentley Continental GT το 2019. Ο Donner και η #000 ομάδα της Porsche ήθελαν να διεκδικήσουν το ρεκόρ κατά τη διάρκεια του 100ου Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν χρόνο καλύτερο των 10 λεπτών και 34 δευτερόλεπτων.

Κατέβασε το ρεκόρ για 25,9 δευτερόλεπτα

Έτσι οι άνθρωποι της μάρκας χρησιμοποίησαν ένα νέο πρόγραμμα του Pikes Peak που επιτρέπει τον καθορισμό των πιστοποιημένων χρόνων της διαδρομής εκτός της ημέρας του αγώνα. Ως εκ τούτου στις 27 Σεπτεμβρίου με το ίδιο αυτοκίνητο ο David Donner με την Porsche 911 Turbo S διέλυσαν το ρεκόρ της Bentley κατά 25,9 δευτερόλεπτα.

Μικρές τροποποιήσεις

Οι μόνες τροποποιήσεις που έγιναν στην Porsche αφορούσαν την ασφάλεια και κάποιες μικροαλλαγές για να ανταποκριθεί το αυτοκίνητο στο μεγάλο υψόμετρο. Αυτά περιλαμβάνουν roll cage, αγωνιστικό κάθισμα, συστήματα κατάσβεσης πυρκαγιάς και επιτρεπόμενες αλλαγές στον υπολογιστή του κινητήρα και στο σύστημα εξάτμισης. Για το τρέξιμο χρησιμοποιήθηκαν ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Και «τέζα» η Bentley!
- Το ρεκόρ στα οχήματα παραγωγής έχει πλέον στο Pikes Peak η Porsche 911 Turbo S.
- Χρόνος 9 λεπτά και 53,5 δευτερόλεπτα.
- Κατέβασε το χρόνο της Bentley Continental GT κατά 35 δευτερόλεπτα.
Θα απαντήσει η Bentley ή είναι άφταστος ο χρόνος της 911;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
20.3 Nissan Juke 10.000
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel