• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα ηλεκτρικά μοτέρ έως 347 ίππους από την GM

1.305 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2021)

Τρεις νέους ηλεκτρικούς κινητήρες, διαφορετικής ισχύος και χρήσης παρουσίασε η General Motors προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφορικά με την πορεία του εξηλεκτρισμού της.

Τους νέους ηλεκτρικούς κινητήρες Ultium Drive παρουσίασε η General Motors. Τα νέα ηλεκτρικά μοτέρ είναι τρία στον αριθμό, έχουν διαφορετική απόδοση μεταξύ τους, ωστόσο μπορούν να συνδυαστούν κάτω από ένα αμάξωμα για να μεγαλώσουν την ιπποδύναμη του εκάστοτε αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Τρία νέα μοτέρ που μπορούν να συνδυαστούν
Συγκεκριμένα, ο ένας κινητήρας αφορά τον μπροστά άξονα και αποδίδει 245 ίππους. Το δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μπροστά όσο και πίσω και έχει ισχύ 347 ίππων, ενώ υπάρχει και ένας τρίτος ηλεκτροκινητήρας, τον οποίο η GM ονομάζει «κινητήρα υποβοήθησης για τετρακίνητα αυτοκίνητα» και έχει ισχύ 84 ίππων.

Η GM σημείωσε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τρεις ηλεκτροκινητήρες σε ένα όχημα και αυτό έχει ήδη αποδειχθεί από τις αντίστοιχες εκδόσεις του ηλεκτρικού GMC Hummer που πετυχαίνει συνδυαστική ισχύ 1.014 ίππων.
    
Μειωμένο κόστος κατασκευής
Η εταιρεία λέει ότι οι κινητήρες είναι μέρος μιας νέας οικογένειας που έχει κοινές αρχές σχεδιασμού, καθώς και παρόμοιο τρόπο κατασκευής. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως σημαντική βοήθεια στη μείωση του κόστους παίζει και το γεγονός πως ο μετατροπέας και άλλα ηλεκτρονικά ισχύος, ενσωματώνονται απευθείας στις μονάδες Ultium Drive, ενώ ορισμένα εξαρτήματα έχουν συρρικνωθεί έως και 50% ως προς το μέγεθος και το βάρος.

Ιδού τα Ultium Drive ηλεκτρικά μοτέρ της GM!
Τρεις νέους ηλεκτρικούς κινητήρες, διαφορετικής ισχύος και χρήσης που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους παρουσίασε η General Motors, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφορικά με την πορεία του εξηλεκτρισμού της.
Το θέμα δεν είναι μόνο η ισχύς αλλά και η αντοχή που θα έχουν. Έτσι δεν είναι;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »