Ξέχνα βενζίνη & diesel! Νέα κατηγορία ΙΧ με e-fuels σώζει τους κινητήρες

Ξέχνα βενζίνη & diesel! Νέα κατηγορία ΙΧ με e-fuels σώζει τους κινητήρες

3.043 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2023)

Τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας οχημάτων τα οποία θα κινούνται αποκλειστικά με ουδέτερα σε άνθρακα καύσιμα (e-fuels) προτείνεται σε προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διατηρούνται τελικά οι κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035;

Νίκη για Γερμανία-Ιταλία

Τόπο φαίνεται πως έπιασαν οι διαμαρτυρίες της Γερμανίας και της Ιταλίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκίνητων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης-diesel) από το 2035. Ρεπορτάζ του Reuters έρχεται για να αποκαλύψει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έτοιμη τη λύση, κάνοντας εν τέλει το χατίρι των δύο χωρών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δημιουργείται νέα κατηγορία οχημάτων

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το διεθνές Μέσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συντάξει νέο σχέδιο που επιτρέπει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν μόνο με κλιματικά ουδέτερα ηλεκτρονικά καύσιμα, τα λεγόμενα και ως e-fuels, σε μια προσπάθεια να επιλύσει τη διαμάχη με τις Γερμανία και Ιταλία. Συγκεκριμένα, το προσχέδιο της ΕΕ προτείνει τη δημιουργία μίας καινούργιας κατηγορίας οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία όπως προαναφέραμε θα κινούνται αποκλειστικά με e-fuels.

Δε θα ξεκινούν τα οχήματα εάν δεν έχουν e-fuels

Λέγεται μάλιστα πως το προσχέδιο της ΕΕ αναφέρει ότι τα οχήματα που θα υπάγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει να χρησιμοποιούν τεχνολογία που θα τα εμποδίζει να λειτουργούν και να ξεκινούν εάν χρησιμοποιούνται άλλα καύσιμα και όχι e-fuels!!! Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, εάν κάτι τέτοιο ισχύσει και στην πράξη, τότε ενδεχομένως οι αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίσουν να πωλούν οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μετά το 2035.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις Γερμανίας-ΕΕ

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας την περασμένη Δευτέρα είπε ότι οι συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το προγραμματισμένο τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035 προχωρούν, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα επιτευχθεί συμφωνία.

Δημιουργείται νέα κατηγορία οχημάτων για e-fuels!

- Η Ε.Ε. έχει έτοιμο το προσχέδιο.
- Παραμένουν ζωντανοί οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.
- Δε θα ξεκινούν τα οχήματα εάν δεν έχουν e-fuels!
- Νίκη για Γερμανία-Ιταλία
Θα υπάρξει πότε πλήρης εξηλεκτρισμός ή όχι; Τι λες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
top5
15.3 Toyota 1million