3 φωτογραφίες »

Το κινητήριο σύνολο βασίζεται σε αυτό που χρησιμοποιείται από το μονοθέσιο της DS Techeetah.

Nέο DS Aero Sport Lounge

2.488 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2020)

Αυτό είναι το εξόχως φουτουριστικό crossover, σε μορφή concept, της DS που πρόκειται να δανείσει στοιχεία στα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.


Το DS αποκάλυψε το Aero Sport Lounge, ένα τολμηρό concept που συνδυάζει ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο προερχόμενο από την Formula E, αεροδυναμική εξωτερική σχεδίαση και ριζοσπαστικό εσωτερικό διάκοσμο.

Το Aero Sport Lounge είναι πολύ αεροδυναμικό χάρη στην πολύ coupe οροφή του ενώ η μάρκα συμπληρώνει πως η μπροστινή μάσκα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ωθεί τον αέρα προς τα πλάγια, εκεί που οι μεγάλοι τροχοί των 23 ιντσών με την σειρά τους αναλαμβάνουν να κατευθύνουν τη ροή του αέρα προς τα πίσω. Η παραδοσιακή γρίλια στον πρόβολο αντικαθίσταται από μια οθόνη που φέρει πάνω της διάφορους αισθητήρες, ενώ τα φωτιστικά σώματα εξοπλίζονται με την τεχνολογία «light veil» (ελαφρού πέπλου) της DS, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά μοντέλα που θα μπουν στην γραμμή παραγωγής της.

Το κινητήριο σύνολο βασίζεται σε αυτό που χρησιμοποιείται από το μονοθέσιο της DS Techeetah και αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 675 ίππων και μια μπαταρία 110 kWh, προσφέροντας αυτονομία σχεδόν 645 χιλιομέτρων. Η DS ανακοινώνει πως η επίδοση του Aero Sport Lounge στο 0-100 χλμ./ώρα είναι μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Το concept αυτό είναι το δεύτερο πρωτότυπο της DS που διαθέτει κινητήριο σύνολο από την Formula E, αφού το X E-Tense είχε προηγηθεί το 2018.

Αν και δεν έχουν έρθει στο φως εικόνες από τον εσωτερικό διάκοσμο, η DS κάνει λόγο πως η σχεδίασή του είναι εξαιρετικά φουτουριστική και απομακρύνεται από τις παραδοσιακές νόρμες που έχουμε συνηθίσει. Έτσι και αλλιώς είναι ξεκάθαρο πως στις δύο άκρες του ταμπλό θα είναι τοποθετημένες μικρές οθόνες για την υποστήριξη των καμερών που έχουν αντικαταστήσει τους καθρέπτες ενώ παράλληλα της DS κάνει λόγο πως έχουν χρησιμοποιηθεί υψηλής ποιότητας υλικά και ότι το αυτοκίνητο μπορεί να «επικοινωνήσει» με τους επιβάτες είτε μέσω φωνητικών εντολών είτε με την κίνηση των χεριών.
 

NEO TRAFIC
skoda