3 φωτογραφίες »

H teaser εικόνα για το νέο Lada Niva.

Νέο Lada Niva το 2024

14.147 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2021)

Το σκληροτράχηλο Lada Niva που εδώ και δεκαετίες προσφέρεται σε μεγάλο βαθμό απαράλλαχτο, τελικά θα λάβει διάδοχο το 2024! Ιδού τι μαθαίνουμε για τη νέα γενιά του.


H Lada, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Μόσχας το 2018, είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που μας έδειχνε πως θα μπορούσε να μοιάζει το επόμενης γενιάς Niva. Σήμερα, η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε πως η έκδοση παραγωγής του concept θα κάνει ντεμπούτο το 2024, έξι χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση.  Η Lada πιστεύει ότι η κυκλοφορία του Niva θα «ανοίξει νέους ορίζοντες για τη μάρκα» και θα την βοηθήσει να επεκτείνει την παρουσία της εκτός της ρωσικής αγοράς.

Το νέο Niva είναι ένα από τα τέσσερα νέα μοντέλα της Lada που θα κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία θα συνεχίσει «την μετατροπή της σε μία αποτελεσματική και ανταγωνιστική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων παγκόσμιας κλάσης» και θα συνεργαστεί στενότερα με την Dacia καθώς, οι δύο θυγατρικές φίρμες της Renault θα μοιραστούν την ίδια πλατφόρμα. Το νέο Niva δεν θα είναι το πρώτο Lada που θα πάρει δάνειο μηχανικά μέρη από τους Γάλλους, θα γίνει όμως πιθανότατα το πρώτο που θα λάβει κάποιο ηλεκτροκίνητο κινητήριο σύνολο.

Το νέο Niva δεν θα επιδιώξει σε καμιά περίπτωση να μπει στην κατηγορία των premium off-road αυτοκινήτων όπως το Land Rover Defender και η Mercedes-Benz G-Class, αφού και η νέα γενιά θα παραμείνει "ένα αυτοκίνητο για χρήση σε ακραίες συνθήκες" με "μεγάλη απόσταση από το έδαφος, κοντή κλιμάκωση στο κιβώτιο και στιβαρή κατασκευή".

Η Lada αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα της, μεταξύ άλλων, και με ένα νέο μικρομεσαίο SUV, το οποίο θα αποκαλυφθεί το 2025.
 

Toyota
Audi