5 φωτογραφίες »

Συνδυαστικά, ο 1,4 TFSI και ο ηλεκτρικός κινητήρας παρέχουν απόδοση 204 PS.

Nέο Plug-in υβριδικό Audi A3 Sportback 40 TFSI e

5.896 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2020)

Το A3 Sportback 40 TFSI e θα έρθει στην Ελλάδα σε λίγους μήνες, πριν το τέλος του 2020, με την Audi να ανακοινώνει κατανάλωση 1,4-1,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα.


Με το A3 Sportback 40 TFSI e, η Audi συνεχίζει την επιθετική της προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των A6, A7, A8, Q5 και Q7 έχουν ήδη λανσαριστεί. Το Audi A3 Sportback 40 TFSI e υλοποιεί αυτή την τεχνολογία σε πιο compact αμαξώματα, κτίζοντας στην παράδοση που δημιούργησε ο προκάτοχός του, το A3 Sportback e-tron.

Ο γνωστός 1,4 TFSI χρησιμεύει ως κινητήρας εσωτερικής καύσης για το Plug-in υβριδικό μοντέλο. Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 150 PS (110 kW) και αποδίδει ροπή άνω των 250 Nm στην περιοχή 1.550-3.500 σ.α.λ.. Συνδυαστικά, ο 1,4 TFSI και ο ηλεκτρικός κινητήρας παρέχουν απόδοση 204 PS (150 kW) και 350 Nm ροπής. Το premium hatchback plug-in υβριδικό επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 227 χλμ./ώρα. Στον κύκλο NEDC, καταναλώνει 1,4-1,5 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, που αντιστοιχεί σε 30-34 γρμ.CO2/χλμ.. Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρική αντλία λαδιού που εξασφαλίζει αλλαγές ταχυτήτων και παροχή λαδιού ακόμα και όταν ο TFSI απενεργοποιείται προσωρινά.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου βρίσκεται κάτω από το αμάξωμα, στο πίσω μέρος του A3 Sportback 40 TFSI e. Τα 96 πρισματικά της στοιχεία αποθηκεύουν 13,0 kWh ενέργειας, σχεδόν 48% περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο με την Audi να ανακοινώνει πως μπορεί να καλύψει έως και 78 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το πρότυπο NEDC) αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, που είναι η πλειονότητα των καθημερινών μετακινήσεων, με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων. Η αυτονομία αυτή είναι σχεδόν 20 χλμ. μεγαλύτερη εκείνης του προηγούμενου μοντέλου. Κινούμενο μόνο ηλεκτρικά, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα.

Η Audi παρέχει το plug-in υβριδικό με καλώδιο φόρτισης 230 Volt. Απαιτούνται λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες για να φορτιστεί πλήρως μια εντελώς άδεια μπαταρία. Με τη δωρεάν εφαρμογή myAudi, οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν από απόσταση τους χρόνους φόρτισης και τον κλιματισμό. Όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές, ηλεκτρικά θερμαντικά στοιχεία θερμαίνουν το εσωτερικό, ενώ ο ηλεκτρικός κλιματισμός ψύχει το εσωτερικό όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι υψηλές. Στα δημόσια τερματικά φόρτισης, το αυτοκίνητο φορτίζεται μέσω ενός καλωδίου Mode 3.

Το A3 Sportback 40 TFSI e ξεκινάει άμεσα το εμπορικό του λανσάρισμα σε όλη την Ευρώπη. Στη χώρα μας αναμένεται το τελευταίο δίμηνο του έτους. Περίπου εκείνη την περίοδο θα ανακοινωθούν και οι προτεινόμενες τιμές λιανικής από την Kosmocar-Audi, με το μοντέλο να αναμένεται να αποτελέσει πολύ ελκυστική πρόταση τόσο για ιδιώτες όσο και εταιρικούς χρήστες, λόγω και της σχετικής ευνοϊκής φορολογικής πολιτικής.
 
 
 

peugeot
skoda