Πολλές είναι οι επιρροές από το Model 3.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πολλές είναι οι επιρροές από το Model 3.

Nέο Τesla Model Y

6.721 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2019)

Το δεύτερο crossover/SUV της γκάμας της μόλις αποκάλυψε η Τesla. Γνωρίστε το.

Στην επίσημη παρουσίαση του Model Y προχώρησε η Τesla μέσω μιας ειδικής εκδήλωσης που έκανε στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ. Το SUV της μάρκας θα αποτελέσει άλλη μια πρόταση της αμερικανικής μάρκας δίπλα στα Μodel 3, Model S και Μοdel X ενώ σύντομα αναμένεται να ντεμπουτάρουν η νέα γενιά Tesla Roadster και η αμιγώς ηλεκτρική νταλίκα της εταιρείας.

H κορυφαία έκδοση έχει την ονομασία Performance.

H κορυφαία έκδοση έχει την ονομασία Performance.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όπως άλλωστε αναμενόταν, ο πρόβολος του Tesla Model Y έχει λάβει πολλές επιρροές από το Μοdel 3, το 4θυρο σεντάν «αδελφάκι» του, ειδικά όσον αφορά τα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα. Στο πλάι, μοιάζει αρκετά με το Μοdel X λόγω του μεγαλύτερου ύψους  που έχει αλλά πίσω οι ομοιότητες με το Model 3 γίνονται ξανά εύκολα αντιληπτές.
 
Τα μοντέλα της Tesla φημίζονται εδώ και καιρό για τις πολύ καλές τους επιδόσεις και την εξαιρετικά μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία που προσφέρουν. Πάμε να δούμε τι ισχύει για το Τesla Model Y. H φίρμα θα προσφέρει το crossover συνολικά σε τέσσερις εκδόσεις, ωστόσο η βασική του έκδοση Standard Range, που θα κοστίζει στην αγορά των ΗΠΑ από 39.000 δολάρια, θα λανσαριστεί το 2021, ένα χρόνο μετά τις υπόλοιπες.

Από τις τρεις υπόλοιπες εκδόσεις η πιο προσιτή λέγεται Long Range και όπως καταλάβατε, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτρική αυτονομία, αφού το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί για 540 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το WLTP, με μία μόνο φόρτιση. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το σπριντ από στάση στα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα. Το επόμενο βήμα είναι η Long Range Dual Motor AWD, που μπορεί να έχει μικρότερη ηλεκτρική αυτονομία (στα 505 χλμ) αλλά προσφέρει καλύτερες επιδόσεις αφού μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόνο 5,1 δευτερόλεπτα. Τέλος, η κορυφαία έκδοση έχει την ονομασία Performance με το Model Y να έχει την δυνατότητα εδώ να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα με την ηλεκτρική του αυτονομία να φτάνει τα 480 χλμ. Στην αμερικανική αγορά οι τιμές τους θα ξεκινούν από 47.000, 51.000 και 60.000 δολάρια αντίστοιχα.

Αναλυτικές πληροφορίες για την καμπίνα δεν έχουν έρθει στο φως, ωστόσο η Τesla ανακοινώνει πως προαιρετικά το νέο της crossover θα προσφέρεται και με 7θέσια διάταξη.  Η σχεδίαση της καμπίνας είναι λιτή, με το μάτι να πέφτει αμέσως πάνω στην τεράστια 15 ιντσών οθόνη που υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας αλλά αποτελεί το κέντρο ελέγχου για τα τελευταίας τεχνολογίας αυτόνομα συστήματα οδήγησης με τα οποία το Μοdel Y είναι εξοπλισμένο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center