O CEO της SEAT, Wayne Griffiths.

Nέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ισπανία θέλει η SEAT

1.649 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2021)

H SEAT θέλει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο για να παράγει μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της μοντέλα και για αυτό τον λόγο, o CEO της εταιρείας, Wayne Griffiths βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Ισπανίας.


Την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου που θα παράγει μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα κοντά στις εγκαταστάσεις της στο Martorell επιθυμεί η SEAT και για αυτό ζητά την συνδρομή της Ισπανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει την μετατροπή του εργοστασίου της Nissan που ετοιμάζεται να κλείσει τον επόμενο Δεκέμβριο, ωστόσο η κυβέρνηση τις Ισπανίας δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απόφαση. Ο CEO της SEAT πάντως, Wayne Griffiths πιέζει δηλώνοντας πως «η Ισπανική κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει το τρένο της ηλεκτροκίνησης», αφού, κατά δήλωσή του, η χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη και πρέπει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες,

Σύμφωνα με το αφεντικό της SEAT, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος σε μικρότερο χρονικό διάστημα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μέρος των 140 δισεκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την Ε.Ε. για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο Griffiths δήλωσε σχετικά: «To να υπάρχει ένα εργοστάσιο μπαταριών στην Ισπανία είναι πολύ κρίσιμο. Αυτό το πρότζεκτ, όχι μόνο πρέπει να στηριχτεί με χρήματα που προορίζονται για την ανάκαμψη της χώρας αλλά πρέπει επίσης να στηριχτούν κινήσεις για την κατασκευή σταθμών φόρτισης και την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων».
 

peugeot
citroen