Νίκησε στο Spa o Vettel

3.522 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2018)

Mε νίκη επέστρεψε η Ferrari και ο Vettel από τις καλοκαιρινές διακοπές τους, επικρατώντας εμφατικά του Lewis Hamilton. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη.

Μπορεί η βροχή που έπεσε στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών να χάλασε τα σχέδια του Vettel για pole position, ωστόσο σήμερα, στην στεγνή πίστα του Spa ο Γερμανός έδειξε πως αυτή τη στιγμή η Ferrari έχει το πάνω χέρι σε ισχύ απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Γερμανός έμεινε πίσω από τον Hamilton μετά την πρώτη στροφή, πήρε το slipstream στην Eau Rouge και τον πέρασε αρκετά εύκολα. Η πρώτη στροφή ήταν καταστροφική για πολλούς οδηγούς όταν ο Hulkenberg έχασε τα φρένα και έπεσε πάνω στον Alonso που «εκτοξεύτηκε» και πέρασε πάνω στην κυριολεξία από την Alfa Romeo Sauber του Leclerc.
 
Το Safety car μπήκε αμέσως στην πίστα αλλά μετά την επανεκκίνηση του αγώνα ο Hamilton δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Γερμανό σε κανένα σημείο, ενώ μάλιστα προς το τέλος του αγώνα, ο Βρετανός «άφησε» το πόδι από το γκάζι δεχόμενος ότι ο Γερμανός ήταν πιο ταχύς σήμερα από τον ίδιο. Στις πιο πίσω θέσεις, ο Verstappen κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση περνώντας εύκολα τις εκπληκτικές Force India που έχασαν τελικά τις θέσεις τους και από Bottas που ξεκίνησε τον αγώνα του από τις τελευταίες θέσεις. Με τον Perez να τερματίζει μπροστά από τον Ocon, πίσω τους βρέθηκαν οι δύο Haas των Grosjean και Magnussen, 9oς κατετάγη ο Gasly και 10ος ο Ericsson.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εγκαταλείψεις, ο Raikkonen έπεσε θύμα και αυτός της πρώτης στροφής με κατέστραμμένο πίσω δεξί ελαστικό, ο Ricciardo βγήκε από την la source χωρίς αεροτομή, ενώ για τους Hulkenberg, Αlonso και Leclerc αναφερθήκαμε παραπάνω.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στο ναό της ταχύτητας της Monza της Ιταλίας στις 31 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου.

Δείτε την τελική κατάταξη: 
Cla Driver Chassis Engine Time
1 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari  
2 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 11.061
3 Max Verstappen Red Bull TAG 31.372
4 Valtteri Bottas Mercedes Mercedes 1 03.605
5 Sergio Perez Force India Mercedes 1 11.023
6 Esteban Ocon Force India Mercedes 1 19.520
7 Romain Grosjean Haas Ferrari 1 25.953
8 Kevin Magnussen Haas Ferrari 1 27.639
9 Pierre Gasly Toro Rosso Honda 1 45.892
10 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 1 lap
11 Carlos Sainz Jr. Renault Renault 1 lap
12 Sergey Sirotkin Williams Mercedes 1 lap
13 Lance Stroll Williams Mercedes 1 lap
14 Brendon Hartley Toro Rosso Honda 1 lap
15 Stoffel Vandoorne McLaren Renault 1 lap
16 Daniel Ricciardo Red Bull TAG  
17 Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari  
18 Charles Leclerc Sauber Ferrari  
19 Fernando Alonso McLaren Renault  
20 Nico Hulkenberg Renault Renault  

NEO TRAFIC
moto