Ντακάρ 2η μέρα: Aνεβαίνει ο Loeb

2.043 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2019)

O Sebastien Loeb ήταν ο ταχύτερος στην δεύτερη μέρα του ράλι Ντακάρ και κατάφερε να ανέβει στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Ο de Villiers στην πρώτη θέση! Δείτε τα στιγμιότυπα.

Ο Sebastien Loeb με το περσινό Peugeot 3008 DKR κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στην δεύτερη ειδική του ράλι Ντακάρ που προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις αλλά και διαφοροποιήσεις στην γενική κατάταξη.

Πίσω του στη δεύτερη μέρα βρέθηκε ο Roma με 8 δευτερόλεπτα διαφορά ενώ ακολούθησαν οι ten Brinke και de Villier με Τοyota Hilux. O Al-Attiyah, που ξεκίνησε πρώτος την ΕΔ2 δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στην διαδρομή των 342 χιλιομέτρων και σαν αποτέλεσμα έπεσε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης. 
 
Στην πρώτη θέση της γενικής λοιπόν πέρασε ο de Villiers με χρόνο 4:32,45 ακολουθούμενος από το Τοyota του ten Brinke με 28 δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Roma με ΜΙΝΙ 4X4 είναι στην τρίτη θέση με 42 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο ενώ ο ομόσταυλος του Al-Rajhi είναι 8 δεύτερα πίσω του. Ο Loeb ανέβηκε στην 5η θέση ενώ ο Carlos Sainz τον ακολουθεί με το ΜΙΝΙ Buggy.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα πέντε Χ-raid ΜΙΝΙ 4x4 δεν θα συνεχίσει στο ράλι Ντακάρ, αφού ο πέντε φορές νικητής ειδικών διαδρομών της διοργάνωσης Orlando Terranova είχε ατύχημα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πόνους χαμηλά στην μέση.

Στα φορτηγά ο περσινός πρωταθλητής Eduard Nikolaev με Κamaz συνεχίζει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση, τέσσερα λεπτά μακριά από τον Gerard de Rooy.

Η γενική κατάταξη:
Pos. Crew Car Time/Gap
1 Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz Toyota 4h32m45s
2 Bernhard ten Brinke/Xavier Panseri Toyota 28s
3 Nani Roma/Alex Haro Mini 4x4 42s
4 Yazeed Al-Rajhi/Timo Gottschalk Mini 4x4 50s
5 Sebastien Loeb/Daniel Elena Peugeot 1m56s
6 Carlos Sainz/Lucas Cruz Mini Buggy 2m28s
7 Harry Hunt/Wouter Rosegaar Peugeot 2m38s
8 Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel Toyota 3m26s
9 Cyril Despres/Jean-Paul Cottret Mini Buggy 3m28s
10 Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov Toyota 3m43s
 

VW LEASEPRO
test center