• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To Toyota Hilux του Al-Attiyah.

Ντακάρ 9η μέρα: Al-Attiyah για τίτλο

Διαβάστηκε από 1330 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/1/2019
 

Κοντά στο να δώσει τον πρώτο τίτλο της Τοyota στο ράλι Nτακάρ είναι ο Al-Attiyah. Προβλήματα για τους ανταγωνιστές του. Δείτε το video.

Ο Al-Attiyah ήταν ο ταχύτερος στο προτελευταίο στάδιο του φετινού μαραθωνίου και βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τον τίτλο που θα αποτελέσει την πρώτη νίκη της Τοyota στον θεσμό. Ο οδηγός από το Κατάρ σημείωσε την τρίτη του νίκη φέτος, την ίδια στιγμή που Sebastien Loeb, Stephane Peterhansel και Cyril Despres - τρεις οδηγοί που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη- αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα.

Ο Peterhansel χρειάστηκε να εγκαταλείψει για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, όταν ο συνοδηγός του David Castera χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Lima, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη.
 
Ατυχος ήταν και ο Sebastien Loeb που αν και πήρε προβάδισμα 10 λεπτών απέναντι στον Al-Attiyah, λίγο αργότερα, αναγκάστηκε να χάσει πολύτιμο χρόνο στο τελευταίο μέρος της χθεσινής μέρας. Ο Despres κινήθηκε πολύ γρήγορα αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη εξαιτίας ενός ατυχήματος 20 χιλιόμετρα πριν το τέλος. Μεγάλος ωφελημένος ήταν ο Roma που κατετάγη δεύτερος την χθεσινή μέρα και τώρα έχει σχεδόν εξασφαλίσει την ίδια θέση στο βάθρο. Ο Loeb έχει προβάδισμα για την τρίτη θέση, μπροστά από τον Przygonski και τον Despres.

 Έτσι διαμορφώνεται η γενική κατάταξη:
Pos. Crew Car Time/Gap
1 Nasser Al-Attiyah Mathieu Baumel Toyota 33h09m12s
2 Nani Roma Alex Haro Mini 4x4 51m27s
3 Sebastien Loeb Daniel Elena Peugeot 2h02m37s
4 Kuba Przygonski Tom Colsoul Mini 4x4 2h33m51s
5 Cyril Despres Jean-Paul Cottret Mini Buggy 2h55m13s
6 Martin Prokop Jan Tomanek Ford 3h29m06s
7 Yazeed Al-Rajhi Timo Gottschalk Mini 4x4 4h28m22s
8 Giniel de Villiers Dirk von Zitzewitz Toyota 7h08m16s
9 Ronan Chabot Gilles Pillot Toyota 8h11m46s
10 Benediktas Vanagas Sebastian Rozwadowski Toyota 8h15m26s