• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Το e: concept διαθέτει λεπτά φωτιστικά σώματα LED τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω άκρο.

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Honda e: concept

2.735 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/9/2020

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημά της παρουσίασε η Honda, η οποία αποκάλυψε το πρωτότυπο SUV που έλαβε την ονομασία e: concept.

HONDA: Oφελος έως 1.500€ για το Civic

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Όπως φαίνεται η Honda παρατάχθηκε με σημαντικά «όπλα» στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου 2020, όπου και μας σύστησε με κάθε επισημότητα το e: concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV πρωτότυπο που αποτελεί το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας μετά το Honda e. Σύμφωνα με τη μάρκα το πρωτότυπο δείχνει τη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει για την κατασκευή ενός μοντέλου παραγωγής, το οποίο μεταξύ άλλων θα είναι το πρώτο χωρίς ρύπους αυτοκίνητο που θα προσφέρει στην Κίνα.
 
Το e: concept διαθέτει λεπτά φωτιστικά σώματα LED τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω άκρο, ενώ φωτισμένο είναι και το λογότυπο. Ο γενικός σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται φουτουριστικός και αεροδυναμικός. Ωστόσο το πιο δυνατό σημείο του οχήματος δεν είναι ο σχεδιασμός του αλλά τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που προσφέρει.
 
Σύμφωνα με τη Honda το e: concept είναι εξοπλισμένο με τη νέα γενιά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), αλλά και τη νέα έκδοση της σουίτας ασφαλείας Honda Sensing. Ο συνδυασμός προσφέρει βελτιωμένη αναγνώριση, πρόβλεψη και λήψη αποφάσεων σε ενδεχόμενο ατύχημα βοηθώντας έτσι την αποφυγή του. Μέρος του εξοπλισμού είναι μία μπροστινή κάμερα με διευρυμένη γωνία, καθώς και ένα ραντάρ 360 μοιρών που επιτρέπει στο όχημα να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρο του.
 
Εκτός από το ADAS, η Honda λανσάρει και την επόμενη γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Honda Connect, που διαθέτει διεπαφή βοηθού ΑΙ, σύνδεση με smartphone και ασύρματες ενημερώσεις.
 
Η Honda δεν αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα σχετικά με τον ερχομό του μοντέλου παραγωγής του SUV e: concept, όμως πιθανότατα δεν αναμένεται να καθυστερήσει πολύ.