Ο Pierre Gasly.

Ο Gasly στην Red Bull

2.502 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2018)

Toν οδηγό που θα αντικαταστήσει τον Daniel Ricciardo που φεύγει για την Renault ανακοίνωσε η Red Bull.

Τον αντικαταστάτη του Daniel Ricciardo που ανακοίνωσε πως θα φύγει για την Renault ανακοίνωσε η Red Bull. Κατά την σύνηθη τακτική της, η ομάδα αποφάσισε να δώσει την θέση σε οδηγό που αγωνίζεται με την θυγατρική της Toro Rosso, έτσι λοιπόν από την επόμενη χρονιά ο οδηγός που θα βρίσκεται δίπλα στον Max Verstappen θα είναι ο Pierre Gasly.

O 22χρονος ταλαντούχος οδηγός είναι μέλος της ομάδας από μικρή ηλικία και έφτασε πέρυσι να κάνει το ντεμπούτο του με την Toro Rosso. Φέτος μάλιστα τρέχει με κινητήρες Honda, γεγονός που ίσως του δώσει ένα προβάδισμα την επόμενη χρονιά όταν η ιαπωνική εταιρεία γίνει προμηθεύτρια εταιρεία κινητήρων και για την Red Bull.
 
O Gasly δήλωσε: « Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η Red Bull θέλει να παλεύει για πρωταθλήματα και νίκες και αυτό θέλω και εγώ. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και θέλω πάντα να παλεύω για το καλύτερο». Από την πλευρά του ο γενικός αρχηγός της ομάδας Christian Horner σημείωσε: « Aπό την στιγμή που ο Pierre πάτησε το πόδι του στην F1 με την Toro Rosso αποδεικνύει το απύθμενο ταλέντο του. Τα αποτελέσματα του στην πρώτη πλήρη σεζόν του στην F1 τον έχουν κάνει έναν από τους καλύτερους νέους οδηγούς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ανυπομονώ να φέρει στην ομάδα την επόμενη σεζον την ταχύτητα, την ικανότητα και τον άψογο χαρακτήρα του.»

Έτσι ανοίγει τουλάχιστον μια θέση οδηγού στην Toro Rosso, αν και υπάρχουν φήμες πως η ομάδα δεν είναι ικανοποιημένη με την πορεία του Hartley και ίσως προβεί στην αντικατάσταση του το 2019.

Mercedes
moto