Το νέο μοτέρ 117 ίππων του Micra

24.578 Επισκέψεις στο άρθρο

Κίνηση ματ από τη Nissan με έναν μικρό, συμπαγή και καινοτόμο κινητήρα για το νέο Micra. Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε ένα νέο μοτέρ, με μόλις 1.000 κ.εκ, που αποδίδει όμως 117 ίππους, αποτέλεσμα πολλών καινοτομιών, αλλά και τεχνολογίας που έρχεται κατευθείαν από το Nissan GT-R!


Αρχικά κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του και, όπως φαίνεται, πλέον δίνει έμφαση στο μηχανολογικό επίπεδο, φέρνοντας καινοτομίες που μέχρι πρότινος συναντούσαμε μόνο σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο λόγος για το Nissan Micra, το οποίο έρχεται με δύο νέους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης που πρόκειται να μας απασχολήσουν. Πρόκειται για δύο υπερτροφοδοτούμενα σύνολα χωρητικότητας 1.000 κ.εκ με ιπποδυνάμεις της τάξης των 100 και 117 ίππων, οι οποίοι όμως είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. 

Σε αυτό το τεχνικό κείμενο θα ασχοληθούμε με τον ισχυρότερο τρικύλινδρο των 117 ίππων αναλύοντας πρωτόγνωρα στοιχεία για έναν κινητήρα που τροφοδοτεί αυτοκίνητο πόλης. Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια, όμως, να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για έναν κινητήρα που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Nissan και Daimler (στην οποία ανήκει η Mercedes-Benz), ενώ ταυτόχρονα φέρει τεχνολογία από το πανίσχυρο Nissan GT-R. Συνεπώς το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, ώρα να τον γνωρίσουμε καλύτερα!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto