Μία προϋπόθεση θέτει η Porsche για να φέρει στην παραγωγή το concept της Cayman GT4 Rallye.

Η Cayman GT4 Rallye Concept έδωσε τα διαπιστευτήριά της τον Αύγουστο.

«Σπάει» 100άρα η Cayman GT4 Rallye;

1.938 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2018)

Μία προϋπόθεση θέτει η Porsche για να ξεκινήσει η παραγωγή του concept της Cayman GT4 Rallye. Αν δεν «σπάσει» το φράγμα των 100 παραγγελιών θα μείνει ένα σχέδιο κλειδωμένο στο συρτάρι.

Αν θέλετε η Porsche να βάλει στη γραμμή παραγωγής την Cayman GT4 Rallye Concept, τότε αυτό που πρέπει συμβεί για να γίνει η επιθυμία σας πράξη, είναι να μαζευτούν 100 παραγγελίες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αυτό γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Porsche Motorsport, Frank-Steffen Walliser, τονίζοντας πως «Πρέπει να πουλήσουμε 100 για να πάρουμε το πράσινο φως».
 
Μάλιστα διευκρινίζεται ότι οι 100 παραγγελίες θα πρέπει να είναι όλες από ιδιώτες που ενδιαφέρουν να εντάξουν στο δυναμικό των ομάδων τους το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς η γερμανική φίρμα δεν έχει καμία πρόθεση να κατεβάσει τη δική της (εργοστασιακή) ομάδα σε κάποιο γεγονός.
Η Cayman GT4 Rallye Concept έδωσε τα διαπιστευτήριά της τον Αύγουστο, όταν παρουσιάστηκε στους θεατές στο ADAC Rallye Deutschland, με το αυτοκίνητο να έχει εντυπωσιάσει και τους οδηγούς του WRC.
 
Βασισμένη στη Cayman GT4 Clubsport, η Cayman GT4 Rallye διαθέτει πλήρη προστασία στο πάτωμα του αυτοκινήτου και βοηθητικά φώτα, ενώ η ισχύς παράγεται από ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,8 λίτρων που προσφέρει 385 ίππους. Η ισχύς πηγαίνει αποκλειστικά στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Τέλος να αναφέρουμε πως το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα στο μοντέλο που είναι νόμιμο να κυκλοφορήσει στο δρόμο.      

Mercedes
moto