Οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο: Σε ποια θέση βρίσκονται οι Έλληνες;

Οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο: Σε ποια θέση βρίσκονται οι Έλληνες;

1.908 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2023)

Ποια χώρα έχει τους χειρότερους οδηγούς; Πού έχουν τους χειρότερους δρόμους και πού γίνονται τα περισσότερα τροχαία; Πόσο είναι το ανώτερο όριο ταχύτητας σε κάθε χώρα;

Και όμως δεν είμαστε στην πρώτη 3άδα!

Ανεξάρτητη έρευνα από την μακρινή Αυστραλία προσπάθησε να ρίξει φως στην ερώτηση «ποια χώρα έχει τους χειρότερους και ποια τους καλύτερους οδηγούς;». Είναι οι Έλληνες στους καλύτερους ή τους χειρότερους οδηγούς;
 
Στην έρευνα, που αφορά συνολικά 50 χώρες, υπολογίστηκαν διάφοροι παράγοντες, όπως η ποιότητα των δρόμων, το ανώτερο όριο ταχύτητας, νόμιμο όριο αλκοόλ στο αίμα και οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα, αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε χώρας. Με βάση αυτούς, βγήκε ένας συντελεστής από το 0 έως το 5, από τον οποίο εντοπίστηκαν οι χειρότεροι και οι καλύτεροι οδηγοί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η πρώτη 10άδα με τους χειρότερους οδηγούς

Στην Ταϊλάνδη λοιπόν θα βρείτε τους χειρότερους οδηγούς, χάρη στην πολύ χαμηλή βαθμολογία του δείκτη 2,17/5. Η χώρα έχει μακράν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία, με 32 ανά 100.000 κατοίκους. Το Περού βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με τον υψηλότερο δείκτη κυκλοφορίας και τα τέταρτα χειρότερα επίπεδα ποιότητας του οδικού δικτύου.
 
Ο Λίβανος, η Ινδία και η Μαλαισία βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με τους χειρότερους οδηγούς στον κόσμο, ενώ οι ΗΠΑ, η Τουρκία και ο Καναδάς βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα, μαζί με την Αργεντινή (6η θέση) και τη Βραζιλία (10η θέση).
 
Όσον αφορά το αλκοόλ, η Μαλαισία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σιγκαπούρη έχουν τα υψηλότερα επιτρεπόμενα όρια αλκοόλ στο αίμα, στα 0,08g/dl (η χώρα μας όπως και οι περισσότερες της λίστας έχουν όριο 0,05 g/dl. Στο ανώτερο όριο ταχύτητας , η Τουρκία ισοβαθμεί με την Πολωνία και τη Βουλγαρία για την από κοινού δεύτερη υψηλότερη τιμή, στα 140km/h - η μόνη χώρα που έχει υψηλότερο όριο είναι τα ΗΑΕ, στα 160km/h, κάτι που δικαιολογείται από το ανάγλυφο της χώρας με τις τεράστιες εκτάσεις ερήμου.

Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας;

Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της λίστας, στην 25η θέση, με δείκτη 3,07/5, βοηθούμενη από το καλό επίπεδο των δρόμων της, ενώ οι δείκτες κυκλοφορίας και θνησιμότητας (8/100.000 κατοίκους) από τροχαία είναι κοντά στο μέσο όρο της λίστας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
ISUZU BRABEIA
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel