Την ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της Tonale συμπληρώνουν στοιχεία, όπως ο ατμοσφαιρικός φωτισμός LED, τα παραδοσιακού τύπου πλήκτρα, αλλά και ο περιστροφικός διακόπτης του συστήματος παραμετροπο
8 Φωτογραφίες »

Την ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της Tonale συμπληρώνουν στοιχεία, όπως ο ατμοσφαιρικός φωτισμός LED, τα παραδοσιακού τύπου πλήκτρα, αλλά και ο περιστροφικός διακόπτης του συστήματος παραμετροποίησης Alfa D.N.A. στην κεντρική κονσόλα.

Εσωτερικό: Πολυτελής και hi-tech η καμπίνα της GLA, ακολουθούν Tonale & Q3

55.120 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2023)

Οδηγός για την κατηγορία των οικογενειακών SUV είναι η ποιότητα κατασκευής της Mercedes GLA. Το «αστέρι» έχει ανεξίτηλη luxury υπόσταση που εκφράζεται με top υλικά, εξαιρετικό φινίρισμα και επενδύσεις καθισμάτων από συνθετικό δέρμα ARTICO από την βασική έκδοση εξοπλισμού. Συγχρόνως, μετά την ανανέωσή της η Mercedes GLA αναβάθμισε το ψηφιακό της «οπλοστάσιο» με τις στάνταρ ενιαίες οθόνες των 10,25 ιντσών, για πίνακα οργάνων και την touchscreen του συστήματος MBUX.


Τοπ επίπεδο ποιότητας και ξεκάθαρη premium υλοποίηση στην καμπίνα του Q3, που τονίζεται από το digital διάκοσμο λόγω μεγάλης και ποιοτικής οθόνης αφής, καθώς και ψηφιακού πίνακα οργάνων.
8 Φωτογραφίες »

Τοπ επίπεδο ποιότητας και ξεκάθαρη premium υλοποίηση στην καμπίνα του Q3, που τονίζεται από το digital διάκοσμο λόγω μεγάλης και ποιοτικής οθόνης αφής, καθώς και ψηφιακού πίνακα οργάνων.

 
Σε πολύ υψηλά επίπεδα, από κάθε άποψη, κινείται και η Alfa Romeo Tonale. Οι τεχνολογίες και τα υλικά έρχονται από το πάνω-πάνω ράφι, ενώ οι ρετρό πινελιές (3-άκτινο τιμόνι με το κουμπί της μίζας, ιταλική σημαία μπροστά από το λεβιέ) θυμίζουν έντονα την προέλευση του μοντέλου. Πολύ μεγάλης διάστασης είναι ο ευκρινής πίνακας οργάνων (12,3 ίντσες), διαγώνιο 10,25 ιντσών έχει η οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.
 
Διαφορετική λογική, τουλάχιστον ως προς την θέση της οθόνης του infotainment βλέπουμε στο Audi Q3. Εδώ, είναι εδρασμένη μέσα στο ταμπλό και έχει διάσταση στις 10,1 ίντσες. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα στις 10,25 ίντσες, ενώ με 496 ευρώ αποκτάς το Audi virtual cockpit Plus (12,3") με επιπλέον δυνατότητες απεικόνισης. Ποιοτικά δεν υπάρχουν αμφιβολίες, με top ποιότητα κατασκευής και εξαιρετική συναρμολόγηση.

Χώροι: Ίδιο πορτ-μπαγκάζ (380-385 λτ.), ποιος κερδίζει πού στις άλλες μετρήσεις μας
Η τοποθέτηση της μπαταρίας της Plug-in hybrid τεχνολογίας «κόβει» λίτρα από τον χώρο αποσκευών των 3 μοντέλων, με αποτέλεσμα αυτός να διαμορφώνεται στα 380 (Audi Q3) και 385 λίτρα (Alfa Romeo Tonale και Mercedes GLA). Στις λοιπές μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center, υπάρχουν τα εξής δεδομένα:
  • Η Alfa Romeo Tonale είναι ευρύχωρη σε κάθε μέτρηση
  • Το Audi Q3 έχει τον περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών (18,2 εκ.)
  • Η Mercedes GLA χωράει ψηλούς επιβάτες και έχει φαρδιά πίσω καθίσματα

Σελίδα 1Σύγκριση οικογενειακών SUV: Alfa Romeo Tonale, Audi Q3 ή Mercedes GLA;
Σελίδα 2Εσωτερικό: Πολυτελής και hi-tech η καμπίνα της GLA, ακολουθούν Tonale & Q3
Σελίδα 3Κινητήρας: 4κίνητη με 280 άλογα η Tonale, ηλεκτρική αυτονομία 65 χλμ. έχει η GLA
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Στρίβει στο όριο η 4κίνητη Tonale, στιβαρό «πάτημα» για Q3, άνεση με τη GLA
Σελίδα 5Τιμή & η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
test center
NEXEN NFERA PRIMUS