Oι οργανωτές – πιστοί στην παράδοση που τους ήθελε από τους καλύτερους του κόσμου – παρουσιάζουν φέτος έναν αγώνα με κύρια χαρακτηριστικά τη σφιχτή σχεδίαση τις απαιτητικές και μεγάλες Ειδικές Διαδρομές σε ότι αφορά στο γενικό πλαίσιο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Ράλλυ Ακρόπολις

3.190 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2018)

Aνανεωμένο και με σκοπό να επιστρέψει εκεί που δικαιωματικά ανήκει - στο WRC - θα είναι το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Εεκκίνηση από την Ακρόπολι, Υπερειδική στα Μεσόγεια και γενικότερα διαφορετική σχεδίαση σε έναν αγώνα που – όντας ούτως ή άλλως μοναδικός και διαφορετικός – παλεύει για την επιβίωσή του.
 
Διαφορετικό, απαιτητικό, φιλόδοξο και δύσκολο με ψηλούς στόχους το φετινό Ακρόπολις παλεύει (μέσω της ΟΜΑΕ) για την επιβίωσή του σε ένα δύσκολο χώρο ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.
Στη συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 19η Απριλίου, η ΟΜΑΕ ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τον φετινό αγώνα. Φυσικά σΆόλη την εκδήλωση αναπόφευκτα διάχυτη ήταν η σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν και πολλά τα ερωτήματα αν ποτέ θα μπορέσει να ξαναβρεθεί ο εθνικός μας αγώνας στην .... ΑΆ Κατηγορία (WRC).
Με κύριο χορηγό την ΕΚΟ, την αμέριστη συμπαράσταση της Λαμίας (Δήμου) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το Ακρόπολις φιλοδοξεί να αποδείξει ότι παραμένει ένας αγώνας – κόσμημα και ότι στη χώρα μας όλα γίνονται όταν υπάρχει θέληση.Οι οργανωτές – πιστοί στην παράδοση που τους ήθελε από τους καλύτερους του κόσμου – παρουσιάζουν φέτος έναν αγώνα με κύρια χαρακτηριστικά τη σφιχτή σχεδίαση τις απαιτητικές και μεγάλες Ειδικές Διαδρομές σε ότι αφορά στο γενικό πλαίσιο.
Ειδικότερα, αλλαγές υπάρχουν πολλές και σημαντικές και θεωρούμε ότι θα δώσουν νέα πνοή στον αγώνα. Βάση και κέντρο του αγώνα παραμένει για μιά ακόμη χρονιά η Λαμία. Εκεί θα γίνει και η καθιερωμένη κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή δίπλα στη Λαμία (απόγευμα Πέμπτης, 31ης Μαϊου).
 
Οι αλλαγές έρχονται αμέσως μετά. Ο αγώνας μεταφέρεται κάτω από την Ακρόπολη για να πάρει εκκίνηση την Παρασκευή, 1η Ιουνίου το μεσημέρι.
Αμέσως μετά ακολουθεί η Υπερειδική στο χώρο του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο για το φιλοθέαμον κοινό πάσης ηλικίας σε μιά καλά σχεδιασμένη διαδρομή όπου τα αυτοκίνητα θα τρέχουν παράλληλα (όπως είχε ξαναγίνει και στο παρελθόν).
Και στο δρόμο για την Λαμία θα κάνουν και την 30 χιλιομέτρων Εδική της Θήβας..... Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, οι οδηγοί αγωνίζονται στις (κατηφορικές!!) Καρούτες, στο ανηφορικό Δροσοχώρι και στο κομάτι Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα, τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν στα βόρεια της Λαμίας για δύο – επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές (Γραμμένη  και Δίβρη).

Αγώνας επιπέδου WRC στη σχεδίασή του και στην εκτέλεσή του. Απομένει να δούμε πόσοι από τους οδηγούς του ERC θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του. Και στη συνέχεια, το μεγάλο ερώτημα: απομένει να δούμε ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα του εθνικού μας αγώνα...
Διακαής πόθος όλων η επιστροφή του εκεί που δικαιωματικά ανήκει, στο WRC…

NEO TRANSPORTER
test center