Ολέθριο λάθος η Ferrari, pole για Χάμιλτον

4.261 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2018)

Ο Λούις Χάμιλτον πήρε τη δεύτερη pole position της καριέρας του στη Σουζούκα με τον ομόσταβλό Βάλτερι Μπότας στη δεύτερη θέση. Ο Φέτελ θα εκκινήσει 9ος αύριο μετά από τις λάθος στρατηγικές επιλογές της Ferrari.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κατάφερε να πάρει τη δεύτερη pole position της καριέρας του στην πίστα του ιαπωνικού Grand Prix και την 80η συνολικά. Αυτό σημαίνει πως αύριο θα εκκινήσει στην πρώτη θέση του grid έχοντας στο πλευρό του, στη δεύτερη θέση, τον Βάλτερι Μπότας μετά το δεύτερο συνεχόμενο 1-2 της Mercedes (σ.σ. υπενθυμίζουμε πως το ίδιο σκηνικό, αντίστροφα όμως με τον Μπότας πρώτο και τον Χάμιλτον δεύτερο, διαδραματίστηκε και στο προηγούμενο Grand Prix στη Ρωσία).

Τρίτος μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν με το μονοθέσιο της Red Bull, ενώ η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τους Κίμι Ράικονεν (Ferrari) και Ρομάν Γκροζάν (Haas). Μεγάλος χαμένος της διαδικασίας ο ανταγωνιστής του Χάμιλτον για τον τίτλο, Σεμπάστιαν Φέτελ, που λόγω λάθους επιλογής στρατηγικής της ομάδας βρέθηκε στην 9η θέση της κατάταξης.
 

Ποιο ήταν το λάθος που στέρησε στον Γερμανό τη διεκδίκηση της pole; Η επιλογή της ομάδας του να χρησιμοποιήσει ενδιάμεσα ελαστικά στο Q3 τα οποία τελικά δεν συμβάδισαν με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα. Οι υπόλοιποι μπήκαν με την πολύ μαλακή γόμα γράφοντας καλούς χρόνους και ο Φέτελ βρέθηκε πίσω. Μετά, όταν τελικά ξεκίνησε να βρέχει, κανένας δεν μπορούσε να βελτιώσει τους χρόνους του λόγω των συνθηκών, οπότε η κατάταξη έμεινε ως είχε.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί η πολύ καλή παρουσία των Toro Rosso που κατατάχθηκαν στην 6η και 7η θέση στον... εντός έδρας τους αγώνα. Αναφορικά με τους αποκλεισμούς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών στο Q2 δεν κατάφεραν να περάσουν οι Μάρκους Έρικσον με Sauber που είχε έξοδο και προσέκρουσε στις μπαριέρες, Νίκο Χούλκενμπερκ (Renault), Σεργκέι Σιρότκιν (Williams), Φερνάντο Αλόνσο (McLaren) και Στόφελ Βανντούρν (McLaren), ενώ μετέπειτα δεν πήραν την πρόκριση για το Q3 οι Σάρλ Λεκλέρκ (Sauber), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Κάρλος Σάινθ (Renault), Λάνς Στρόλ (Williams) και Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull).

Υπενθυμίζουμε πως, ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 5 αύριο στις 07:45, ενώ οι φίλοι της F1 θα έχουν τη δυνατότητα να τον δουν και μαγνητοσκοπημένο από την ΕΡΤ2 σε επανάληψη στις 15:10.

Mercedes
test center