Το Peugeot 308 καταφέρνει και συνδυάζει με επιτυχία άνεση και κράτημα.

Το Peugeot 308 καταφέρνει και συνδυάζει με επιτυχία άνεση και κράτημα.

Οδική συμπεριφορά

(23/11/2016)

Πολύ καλή ασφάλεια και άνεση συνδυάζουν και τα δύο οχήματα του συγκριτικού μας, τα οποία χρησιμοποιούν δοκιμασμένες λύσεις στην ανάρτησή τους (Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, ημιάκαμπτο άξονα πίσω).


Βασικό χαρακτηριστικό του γαλλικού μικρομεσαίου είναι η άνεση που προσφέρει, όμως παράλληλα είναι και πολύ σταθερό, επιδεικνύοντας ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά όταν το πιέσεις. Η ανάρτηση φιλτράρει με υποδειγματικό τρόπο τις όποιες ανωμαλίες των δρόμων και διακρίνεται και για την πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Το αμάξωμα του 308 είναι σταθερό και ευθύβολο σε μεγάλες ταχύτητες με την συμπεριφορά του στις στροφές να είναι ουδέτερη σε κάθε περίπτωση, με τον κινητήρα να βοηθάει με την ροπή του για την σβέλτη του κίνηση. Η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός του από το σύστημα διεύθυνσης είναι καλή, όπως και η αντίστοιχη από το σύστημα πέδησης. Λίγο καλύτερο θα μπορούσε να είναι σε αίσθηση το 6τάχυτο κιβώτιο. 

Τέλος, το Golf από την πλευρά του, ξεχωρίζει για τη στιβαρή του αίσθηση, την κορυφαία ποιότητα κύλισης, αλλά και το δυναμικό και «αεράτο» πάτημα που προσφέρει η νέα πλατφόρμα MQB στην οποία στηρίζεται. Στις στροφές, η ουδετερότητα στις αντιδράσεις και σταθερότητα είναι δεδομένη, ενώ το πολύ καλό τιμόνι και τα εκπληκτικά φρένα έρχονται για να αυξήσουν το αίσθημα ασφάλειας του οδηγού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto