Πισωκίνητο Μazda 3 με ρότορα & ισχύ 1.217 PS θα τρέξει στο Pikes Peak

Πισωκίνητο Μazda 3 με ρότορα & ισχύ 1.217 PS θα τρέξει στο Pikes Peak

2.794 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2022)

Ο Michael Widdett από τη Νέα Ζηλανδία θα συμμετάσχει στον φετινό αγώνα Pikes Peak με ένα Mazda 3 που θα έχει στο μηχανοστάσιο wankel μοτέρ και η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Mazda 3 θα γίνει πισωκίνητο με wankel μοτέρ στο μηχανοστάσιο

Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που έχουν υποστεί βελτιώσεις και μεγάλες μετατροπές, ώστε να συμμετάσχουν στον αγώνα του Pikes Peak, ωστόσο το Mazda 3 που πρόκειται να «τρέξει» φέτος, ξεπερνά το όρια της φαντασίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα αποδίδει 1.217 άλογα και θα είναι πισωκίνητο

Ο Michael Widdett, ένας οδηγός ντριφτ από τη Νέα Ζηλανδία, γνωστός για την αγάπη του και τις δουλειές του πάνω σε αυτοκίνητα με wankel κινητήρα, ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στο φετινό Pikes Peak με ένα καινούριο Mazda 3 με τετραρότορο κινητήρα απόδοσης 1.217 ίππων. Ο Widdett μάλιστα συμπλήρωσε πως η κίνηση δεν θα μεταδίδεται στους μπροστινούς ή σε όλους τους τροχούς, όπως συμβαίνει στο εργοστασικό μοντέλο, αλλά ότι θα κάνει ό,τι μετατροπές είναι απαραίτητες για να κάνει το «3άρι» πισωκίνητο.

Με δύο αεροτομές, επιθετικούς διαχύτες και στα χρώματα της Red Bull

Όσον αφορά στο αμάξωμα, οι ψηφιακές εικόνες που έχουν αποκαλυφθεί δείχνουν πως το αυτοκίνητο θα εξοπλιστεί με μεγάλους εμπρός και πίσω διαχύτες, δύο αεροτομές (μία τεράστια και μια μικρότερη πάνω στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ, πλαϊνές ποδιές και νέες ζάντες. Επίσης θα φοράει νέα ανάρτηση που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να βρίσκεται πιο κοντά στο έδαφος, θα είναι βαμμένο στα χρώματα της Red Bull και θα συνεχίσει να έχει τέσσερις πόρτες και όλα τα καθίσματα, ακόμη και εάν οι κανονισμοί του αγώνα δεν επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να έχουν δίπλα τους κάποιον συνοδηγό. Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN