Οικογενειακά που καίνε σαν σκούτερ

Οικογενειακά που καίνε σαν σκούτερ

30.788 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι Γάλλοι συνδυάζοντας βενζίνη και ρεύμα έχουν βρει τη συνταγή για να απολαμβάνουν γκάζια και οικονομία, χωρίς το άγχος της αυτονομίας. Μια 11άδα οικογενειακών για όλα τα γούστα από Peugeot, Citroen, DS και… Opel (ναι, σωστά διαβάσατε).

11 γαλλικά μοντέλα με πολύ χαμηλή κατανάλωση

Οι Γάλλοι γενικότερα φημίζονται για την γαστρονομική τους κουλτούρα και τις αθλητικές τους επιδόσεις κυρίως. Πως συνδέονται με το αυτοκίνητο; Αν ανακατέψουμε αυτά τα δύο με λίγη φαντασία λοιπόν, θα βγάλουμε μια 11άδα οικογενειακών μοντέλων που έχουν ιδανική συνταγή οικονομίας.

Γιατί κακά τα ψέματα, όλοι αυτό που ψάχνουμε είναι ένα μοντέλο που θα μας εξοικονομήσει κάποιες χιλιάδες ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό μας λόγω χαμηλής κατανάλωσης.

Plug-in: Oικονομία εντός πόλης & γκάζια, ιδανική εταιρική επιλογή

Οι Γάλλοι λοιπόν έχουν επενδύσει αρκετά στην Plug-in Hybrid τεχνολογία που συνδυάζει ηλεκτρικό μοτέρ και βενζινοκινητήρα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας, μαζί με μια μικρή μπαταρία, σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις κάθε μέρα 50-60 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη χωρίς να καίς βενζίνη και έναν θερμικό κινητήρα βενζίνης για τα ταξίδια σου. Η μέση κατανάλωση στα Plug-in εξαρτάται από το αν είναι φορτισμένη η μπαταρία. Για 50-60 χιλιόμετρα μπορεί να είναι από 0 έως 2 λτ./100 χλμ.. Έπειτα, ξεκινάει από τα 6 λίτρα και μπορεί να φτάσει και τα 10 λτ. βέβαια. Επιπλέον λόγω του διπλού κινητήρα, καταφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, ιδαίτερα οι προσπεράσεις γίνονται σαν να οδηγείς GTi.

Πάντως τα Plug-In μοντέλα αποτελούν και μια εξαιρετική επιλογή για εταιρικά οχήματα. Αφενός ο χρήστης απαλλάσσεται από την καταβολή φόρου, αφετέρου η επιχείρηση κερδίζει έκπτωση στα ακαθόριστα έξοδα της. Win-Win δηλαδή και για τους δύο, ενώ φυσικά μην ξεχνάτε πως πέρα από τα οικονομικά κίνητρα και ο χρήστης παίρνει ένα πιο ακριβό και καλύτερο αυτοκίνητο.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα 11 οικογενειακά μοντέλα των Peugeot, Citroen, DS και της νατουραλιζέ Opel, τα οποία άλλωστε συνδέονται μεταξύ τους, καθώς ανήκουν στον ίδιο όμιλο και χρησιμοποιούν κοινά μηχανικά μέρη.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center