3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο Puma ST καταφέρνει να είναι εξαιρετικά γρήγορο σε κλειστά κομμάτια, εκτελώντας τις εντολές σου με χειρουργική ακρίβεια και διατηρώντας την πορεία σου ακόμα και σε πολύ πιεστικές καταστάσεις.

Το κορυφαίο ST & η γνώμη μας

18.725 Επισκέψεις στο άρθρο

STην κορυφή της γκάμας

Σχεδιαστικά, το Puma ST αποκαλύπτει τις σπορ διαθέσεις του από το χαμηλότερο κατά 12 χλστ. αμάξωμα και το ανάλογα πιο επιθετικό bodykit.

Σχεδιαστικά, το Puma ST αποκαλύπτει τις σπορ διαθέσεις του από το χαμηλότερο κατά 12 χλστ. αμάξωμα και το ανάλογα πιο επιθετικό bodykit.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τέλος, στην κορυφή του Puma κάθεται το μοντέλο ST, η πιο σκληροπυρηνική και σπορ έκδοση που δημιουργήθηκε από το τμήμα επιδόσεων Ford Performance. Σχεδιαστικά, χωρίς ωστόσο να γίνεται εκκεντρικό ή εξεζητημένο αποκαλύπτει τις σπορ διαθέσεις του από το χαμηλότερο κατά 12 χλστ. αμάξωμα και το ανάλογα πιο επιθετικό bodykit, με το splitter μπροστά, τη μεγαλύτερη αεροτομή και το χαρακτηριστικό διαχύτη με τη διπλή απόληξη στο πίσω μέρος και τις 19άρες ζάντες αλουμίνιου. Αντίστοιχα στην καμπίνα τον παλμό δίνουν τα θερμαινόμενα bucket της Recaro, με ανάγλυφο λογότυπο στην πλάτη.

Κάτω από το καπό του Puma ST θα συναντήσουμε τον 3κύλινδρο 1.500άρη EcoΒoost που «βγάζει» 200 ίππους και ροπή στα 320 Nm. Το σύνολο χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις, με το ST να χρειάζεται μόλις 6,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, με τις ρεπρίζ να εντυπωσιάζουν ακόμα περισσότερο: 4,5 δλ. για το 60-100 χλμ./ώρα με 4η και 6,3 δλ. το 80-120 χλμ./ώρα με 5η.

Βέβαια η μαγεία έρχεται όταν βρεθείς σε μια στριφτερή διαδρομή, εκεί όπου ακόμα και με σηκωμένο τροχό, θα διαγράψει την πορεία που είχες σχεδιάσει μέσα στη στροφή, καταφέρνοντας να είναι εξαιρετικά γρήγορο να ταπεινώσει ισχυρότερες κατασκευές. Μεγαλύτερος σύμμαχος σε αυτό, το χειρουργικό τιμόνι, το οποίο ακόμα και αν θελήσεις να διορθώσεις απότομα μέσα στην στροφή, θα ακούσει και θα σου επιστρέψει όση πληροφορία χρειάζεσαι, ενθαρρύνοντας σε να συμμετάσχεις ακόμα πιο ενεργά στην όλη διαδικασία.

Η γνώμη μας
Το Ford Puma διαθέτει τα περισσότερα από όσα αναζητά ο αγοραστής στην κατηγορία. Είναι μοντέρνο, hi-tech, το πιο fun to drive μικρό SUV και με γκάμα κινητήρων που καλύπτουν κάθε προφίλ οδηγού. Βέβαια πάντα τίθεται το ερώτημα αρκούν αυτά για να κοντράρει μοντέλα όπως το 2008 με τις premium προδιαγραφές και το αναμενόμενο Yaris Cross, με το βαρύ όνομα και όλα όσα πρεσβεύει η ιαπωνική φίρμα;

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center