26 φωτογραφίες »

Ποιο Nissan SUV να διαλέξω: Qashqai ή Juke;

80.621 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2020)

Με δεδομένη τη διαφορά κατηγορίας και φιλοσοφίας εξετάζουμε τα χαρακτηριστικά του νέου Juke και του best seller Qashqai για να σε βοηθήσουμε αγαπητέ αναγνώστη να διαπιστώσεις ποιο από τα δύο crossover της Nissan ταιριάζει περισσότερο σε εσένα.


Το στοίχημα της Nissan με Qashqai όχι μόνο απέδωσε, αλλά έδωσε έναυσμα για τη δημιουργία της τάσης των crossover/SUV που είναι η νέα τρέλα των κατασκευαστών, που φυσικά σπεύδουν να καλύψουν τη ζήτηση. Δεν είναι τυχαίο φυσικά που η Nissan εκτός από θεμελιωτής στα μικρομεσαία crossover με το Qashqai, έγινε και στα μικρά με το Juke. Σήμερα αμφότερα βρίσκονται στη δεύτερη γενιά τους. Στην περίπτωση του Juke έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς νέο μοντέλο, που παρουσιάστηκε μέσα στο 2020, ενώ το Nissan Qashqai βρίσκεται στην αγορά από το 2014, έχοντας δεχθεί φυσικά μια ανανέωση το 2017 συνεχίζοντας να είναι best seller στην κατηγορία του. Δεν είναι λίγοι οι αγοραστές που βρίσκονται σε δίλλημα όταν καλούνται να επιλέξουν ένα από τα δύο top στην κατηγορίας τους μοντέλα, ειδικά αν μιλάμε για εκδόσεις που βρίσκονται κοντά σε τιμή (προφανώς κάποια καλή Juke με κάποια πιο βασική του Qashqai). Την απάντηση στο δίλλημα δίνει το ποιο από τα δύο καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. Ας δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά καθενός.

Σχεδίαση: Με κοινή σχεδιαστική γλώσσα
Το νέο Nissan Juke μεγάλωσε (4,21 μ.) και ταυτόχρονα έριξε τους σχεδιαστικούς τόνους για να είναι σίγουρα πως δε θα διχάσει το κοινό, όπως το πρώτης γενιάς μοντέλο. Σίγουρα είναι πολύ εκφραστικό και συνδυάζει μοναδικά τις καμπύλες γραμμές με τις γωνίες και το SUV αμάξωμα με τα κουπέ στοιχεία. Δίπλα του, το Nissan Qashqai (4,377 μ) δείχνει να βαδίζει με μια σαφώς πιο «ώριμη» λογική, παρά τον δυναμισμό που αποπνέει η εικόνα του -ειδικά μπροστά. Συνδυάζει πιο αρμονικά τις ακμές του αμαξώματός με τις καμπύλες του επιφάνειες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ενδιαφέρον, αισθητικά, προφίλ. Πιο μοντέρνο λοιπόν το Juke και πιο αρμονικό το Qashqai.

Εσωτερικό-Χώροι: Πιο «φρέσκο» το Juke, πιο ευρύχωρο και πρακτικό το Qashqai 
Την ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού, τα δύο μοντέλα τη μεταφέρουν και στο εσωτερικό τους. Το μεν Juke πιο εκφραστικό και πρωτότυπο διατηρώντας την ιδιόμορφη κεντρική κονσόλα του. Από την άλλη πλευρά, το Qashqai είναι πιο συγκρατημένο σχεδιαστικά, πιο πρακτικό σε κάθε περίπτωση και με περισσότερα μαλακά μέρη στην αφή. Από πλευράς ποιότητας, φινιρίσματος και συναρμολόγησης έχει δοθεί η δέουσα προσοχή και στις δύο περιπτώσεις, ενώ τέλος όσον αφορά στους χώρους, το μεγαλύτερο Qashqai έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει και τρίτο επιβάτη πίσω, με τους χώρους για τα γόνατα των πίσω, αλλά και για αποσκευές να είναι παραπλήσιοι!. Αν λοιπόν υπάρχουν 3 παιδιά το Qashqai, θα βολέψει καλύτερα.  

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

peugeot
skoda