24 φωτογραφίες »

Το καλορυθμισμένο τιμόνι και η σφικτή ανάρτηση διαμορφώνουν ένα πολύ ενδιαφέρον και σπορτίφ οδηγικό προφίλ στο Juke. Oι κομπακτ διαστάσεις το καθιστούν πιο ευκίνητο, ειδικά στην πόλη.

Κινητήρες, τιμή, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

80.626 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2020)

Kινητήρες: Καλύτερο σε επιδόσεις το Qashqai, πιο  οικονομικό το Juke 
Με δεδομένο πως το Juke προσφέρεται μόνο με έναν κινητήρα (με χειροκίνητο ή CVT κιβώτιο), η αντιπαράθεση εδώ θα γίνει με το «βασικό» βενζινοκινητήρα του Qashqai, το οποίο όπως είναι λογικό είναι μεγαλύτερος και ισχυρότερος όντας 4κύλινδρος, 1,33 λτ. με 140 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ του Juke, τρικύλινδρος, 999 κ.εκ. με 117 ίππους και 200 Nm ροπής. Έτσι παρά το αυξημένο του βάρος κατά 130 κιλά παρουσιάζει πολύ καλύτερες επιδόσεις. Χαρακτηριστικά στις ρεπρίζ, στο 80-120 είναι κατά 5 δλ. ταχύτερο και στο 60-100 χλμ./ώρα 2δλ.. Φυσικά αυτό έχει και ανάποδη ανάγνωση, η οπoία αναφέρει πως το Juke είναι οικονομικότερο σε κατανάλωση με τη μέση του κατανάλωση να είναι γύρω από τα 7,0 λτ./100 χλμ., ενώ αυτή του Qashqai είναι γύρω από τα 8,0 λτ./100 χλμ. Juke. To Qashqai έχει μεγαλύτερη γκάμα, αφού διατίθεται με τον 1,33 κινητήρα και 160 ίππους, αλλά και με diesel κινητήτες (1,5 dCi και 1,7 dCi με 116 ίππους και 150 ίππους), καθώς και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT ή και τετρακίνηση.

Eξοπλισμός-Τιμή: 2.590 ευρώ η διαφορά
Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι σχεδόν 2.600 ευρώ, 17.900 ευρώ με 20.490 ευρώ στο ίδιο εξοπλιστικό επίπεδο Energy. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως το Juke διαθέτει περισσότερα συστήματα ασφάλειας όπως το αυτόνομο φρένο. Θα λέγαμε πως η διαφορά είναι φυσιολογική, καθώς τα δύο μοντέλα τα χωρίζει μία κατηγορία και το Qashqai είναι και ισχυρότερο.

Οδική συμπεριφορά: Πιο οδηγοκεντρικό το Juke, πιο άνετο το Qashqai 
Η ελαφρώς πιο σφικτή ανάρτηση και το σχετικό «στήσιμο» που παρουσιάζει το πλαίσιό του Juke, του δίνουν χαρακτηριστικά πιο εστιασμένα στην ευχαρίστηση του οδηγού, γεγονός που το κάνει πιο ενδιαφέρον οδηγικά Από την πλευρά του, το Qashqai δίνει έμφαση στην άνεση και διαθέτει ένα πολύ στιβαρό και ασφαλές πάτημα, ενώ παράλληλα η πολύ καλή ηχομόνωσή του δεν αφήνει τους θορύβους να εισέλθουν στην καμπίνα. Βέβαια και το Juke έτσι αποσβένει ικανοποιητικά τις ανωμαλίες και διακρίνεται για την καλή ποιότητα κύλισής του, ωστόσο δεν το κάνει στο επίπεδο του Qashqai. Τέλος, η μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης μαζί με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αλλά και η δυνατότητα εξοπλισμού κάποιων εκδόσεων με τετρακίνηση, του δίνουν σημαντικό πλεονέκτημα στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Η άποψή μας
Είναι προφανές πλέον πως το Juke απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό που αναζητά περισσότερες συγκινήσεις και ένα πιο ξεχωριστό μοντέλο στο μάτι. Το πιο «οικογενειακό» προφίλ του Qashqai δεν αφορά μόνο τις μεγαλύτερες διαστάσεις του, αλλά επίσης τους χώρους και την άνεση στην οδήγησή του.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
skoda