Ποιο Opel Insignia θα αγόραζες; Το σημερινό ή το επόμενο;

7.637 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2020)

Λίγα μοντέλα αλλάζουν από γενιά σε γενιά όσο αναμένεται να αλλάξει το μεσαίο μοντέλο της Opel τα επόμενα χρόνια. Γιατί από ένα μοντέλο του ομίλου GM, θα γίνει ένα μοντέλο του ομίλου Peugeot. ¶ρα αγοράζετε Insignia τώρα ή αργότερα;


Το Insignia είναι ήδη στη δεύτερη γενιά του, ενώ μόλις έλαβε και το φρεσκάρισμα στη μέση της καριέρας του. Η Opel έχει χάσει μερίδιο αγοράς τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία, κυρίως λόγω της στροφής των εταιρικών πωλήσεων στη φθηνότερη και μικρότερη Skoda Octavia, ενώ η κατηγορία έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη με την άνοδο των SUV που έχουν κόψει τις ιδιωτικές πωλήσεις σε μεγάλο βαθμό.

Όμως το Insignia παραμένει το έτερο γερμανικό σεντάν, που μαζί με το Passat κοντράρουν τις premium μάρκες της κατηγορίας που έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Η Opel παραμένει πιστή στην κατηγορία, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον, αφού το Insignia θα έχει σίγουρα αντικαταστάτη με το τέλος του τρέχοντος μοντέλου.

Και εδώ είναι και το ζουμί. Το σημερινό μοντέλο είναι 100% Opel. Ένα αυτοκίνητο που οι Γερμανοί δημιούργησαν για την γκάμα τους, αλλά και για να το δανείσουν στην τότε μητρική General Motors που ακόμη το πουλάει ως Buick ή Commodore (Αυστραλία) στις παγκόσμιες αγορές.

Αυτή η υποχρέωση της Opel απέναντι στην GM, για κάποιους δημιούργησε συμβιβασμούς στο Insignia, που ενώ έχει καταπληκτική σχεδίαση και πολύ καλή ποιότητα και κινητήρες, δεν είναι τόσο μπροστά στην κατηγορία, όσο θα το ήθελε η Opel.

Και έτσι όμως, το Insignia κρατάει τον ανταγωνισμό πίσω του σε πολλές αγορές της Ευρώπης, και βρίσκεται μπροστά από τα άλλα μεσαία, και όχι premium μοντέλα, το Passat και το Mondeo.

Για όποιον θέλει Insignia 100% Opel, αυτή η γενιά είναι η καλύτερη ευκαιρία να το αποκτήσει. Γιατί η επόμενη γενιά ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Peugeot. Οι Γάλλοι έχουν δώσει πλήρη αυτονομία στην Opel, που απελευθερωμένοι από τις αγκυλώσεις της GM, είναι ήδη σε κερδοφορία μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Και έτσι αναμένεται πως παρά τα γονίδια του 508 που θα είναι κοινά και στην επόμενη γενιά, η Opel θα έχει πλήρη αυτονομία να φτιάξει το Insignia όπως θέλει.

Είναι όμως αυτή η υπόσχεση αρκετή για να σας πείσει; Ή θέλετε το Insignia να είναι λιγότερο γαλλικό και περισσότερο γερμανικό; Μήπως τότε να αγοράσετε τώρα; Ή θα περιμένετε;

peugeot
NISSAN