3 φωτογραφίες »

Ποιο ήταν το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο σε κάθε χώρα το 2020;

31.207 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2021)

Η Carinsurance εξέτασε τις πωλήσεις αυτοκινήτων στον πλανήτη και αποκάλυψε ποια ήταν τα πιο δημοφιλή μοντέλα για το 2020. Ποιο πήρε την πρωτιά; Tι «διάλεξε» η Ελλάδα;


Μπορεί το Volkswagen Golf να ήταν το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στην Ευρώπη το 2020, σύμφωνα με την Carinsurance ωστόσο, το μικρομεσαίο μοντέλο του γερμανικού κολοσσού δεν βρίσκεται καν μέσα στα 5 πιο μοσχοπουλημένα μοντέλα στον κόσμο για το προηγούμενο έτος. Την κορυφή σε συνολικές πωλήσεις καταλαμβάνει η Toyota Corolla με 1.483.120 πωλήσεις, ακολουθεί η Σειρά F των pick-up της Ford, ενώ την τρίτη θέση πήρε ένα ακόμη Τοyota, το RAV4. Tην πρώτη πεντάδα κλείνουν δύο μοντέλα της Honda, το CR-V με 824.897 και το Civic με 817.902 πωλήσεις.

Η παραπάνω πεντάδα αυτοκινήτων μπορεί να ήταν τα δημοφιλέστερα το 2020, όμως εάν εξετάσουμε ποιο ήταν το best-seller στις περισσότερες χώρες, ο τίτλος πηγαίνει στο Toyota Hilux, αφού το pick-up βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε 17 χώρες, κυρίως στην Αφρική, στην Ασία και στην Λατινική Αμερική. Το Τοyota Land Cruiser ακολουθεί καθώς βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων σε 10 χώρες, ενώ τρίτη είναι η Skoda Οctavia, η οποία βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων και την Κεντρικής Ευρώπης.

Όσον αφορά την δημοφιλέστερη μάρκα σε κάθε χώρα του κόσμου, η Toyota δεν έχει αντίπαλο, καθώς βλέπει τα μοντέλα της να βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων σε 48 χώρες του κόσμου. Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται η Skoda με 10 χώρες (χάρη στην Octavia, όπως αναφέραμε παραπάνω) ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται η Dacia και η Renault με 7 χώρες η καθεμιά.

Όσον αφορά την χώρα μας, δεν προκαλεί εντύπωση πως στην πρώτη θέση των πωλήσεων για το 2020 βρέθηκε το Toyota Yaris. Σε άλλες σημαντικές αγορές της Ευρώπης, το SEAT Leon ήταν πρώτο στην Ισπανία, το Clio στην Γαλλία, το Golf στην Γερμανία, το Panda στην Ιταλία ενώ το Ford Fiesta πήρε την πρωτιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
                                                                                                                                                        
 

PEIRAIOS LEASING
OPEL