Την κυριαρχία του στην βροχή επιβεβαίωσε ο Lewis Hamilton.

Pole για Hamilton στο βροχερό Spa

3.501 Επισκέψεις στο άρθρο (25/8/2018)

Όταν άνοιξαν οι ουρανοί και έπεσε μια σύντομη αλλά δυνατή βροχή τα προγνωστικά που ήθελαν τις Ferrari να έχουν τον πρώτο λόγο για την pole πήγαν περίπατο, αφού ο Lewis Hamilton έδειξε για μια ακόμη φορά φέτος πως είναι το απόλυτο αφεντικό σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Την κυριαρχία του στην βροχή για μια ακομή φορά την φετινή σεζόν και πολλοστή φορά στην καριέρα του επιβεβαίωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton. Αυτή η pole position θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν η δυσκολότερη που έχει πετύχει φέτος, αφού στις πρώτες προσπάθειες του στο βροχερό Spa δεν μπορούσε να αποφύγει κάποια μικρά λάθη. Ο Vettel έτσι ήταν έτοιμος να εκμεταλλευτεί αυτή την αστάθεια του Bρετανού και να πάρει την πρώτη του υπο βροχή pole φέτος, ο Hamilton όμως στην τελευταία του προσπάθεια και έχοντας την πλάτη στο τοίχο κατάφερε με ένα ταχύτατο τρίτο sector να πάρει την μπουκιά από το στόμα του Γερμανού που θα βρεθεί πάντως δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.
 
Πίσω από τους δύο μεγάλους διεκδικητές του τίτλου θα βρεθούν οι δύο οδηγοί της Force India Esteban Ocon και Sergio Perez, που παρά τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η ομάδα τους κατάφεραν να πετύχουν πραγματικά πολύ καλούς χρόνους. Πίσω τους από την πέμπτη θέση θα ξεκινήσει ο Grosjean με την μια Haas, 6ος κατετάγη ο Raikkonen που λόγω προβλημάτων με το μονοθέσιο του δεν πρόλαβε να σημειώσει παρά μόνο λίγα περάσματα στην αρχή του Q3, ενώ στην έβδομη και όγδοη θέση θα βρεθούν οι δύο Red Bull των Verstappen και Ricciardo. Από την 9η θέση θα ξεκινήσει ο Magnussen με την δεύτερη Haas ενώ ο Bottas μπορεί να συμμετείχε στην διαδικασία αλλά αφενός ένα λάθος που έκανε την στιγμή που άρχισε να πέφτει βροχή και αφετέρου το γεγονός ότι έτσι και αλλίως θα ξεκινήσει τον αγώνα από τις τελευταίες θέσεις λόγω αλλαγής μερών στο κινητήρα του μονοθεσίου του, η Mercedes επέλεξε να τον κρατήσει στα pits.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους οδηγούς που δεν έλαβαν μέρος στο Q3, οι δύο Toro Rosso των Gasly και Hartley τα πήγαν περίφημα, ενώ μετά από καιρό οι οδηγοί της Alfa Romeo Sauber (Leclerc και Ericsson) δεν κατάφεραν να μπούν στην τελική δεκάδα. Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση για τον Carlos Sainz με Renault που θα ξεκινήσει αύριο από την 14η θέση, ενώ οι δύο βρετανικές εταιρείες McLaren και Williams για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι υστερούν σημαντικά σε ταχύτητα απέναντι στους ανταγωνιστές τους.

Δείτε την κατάταξη των κατατακτήριων δοκιμών:
POS DRIVER CAR GAP
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m58.179s
2 Sebastian Vettel Ferrari 0.726s
3 Esteban Ocon Force India/Mercedes 3.672s
4 Sergio Perez Force India/Mercedes 3.715s
5 Romain Grosjean Haas/Ferrari 3.943s
6 Kimi Raikkonen Ferrari 4.492s
7 Max Verstappen Red Bull/Renault 4.590s
8 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 4.760s
9 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 6.754s
10 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda -14.335
11 Brendon Hartley Toro Rosso/Honda -14.314
12 Charles Leclerc Sauber/Ferrari -14.117
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari -13.878
14 Carlos Sainz Renault -13.690
15 Fernando Alonso McLaren/Renault -13.262
16 Sergey Sirotkin Williams/Mercedes -13.181
17 Lance Stroll Williams/Mercedes -13.045
18 Stoffel Vandoorne McLaren/Renault -12.872
19 Valtteri Bottas Mercedes -
20 Nico Hulkenberg Renault -
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center