Pole για τον Χάμιλτον στην Ισπανία

2.323 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2018)

Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στο GP Ισπανίας, κάνοντας μια εκπλητική εμφάνιση, αφήνοντας πίσω του τους Μπότας και Φέτελ.

Από τις ελεύθερες δοκιμές είχε φανεί το καλό πρόσωπο των μονοθεσίων, αλλά και των πιλότων, της Mercedes, το οποίο και επιβεβαιώθηκε με το 1-2 στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών. 

Στο Q1 και το Q2 πρωτοπόρος της κατάταξης βρέθηκε ο Φέτελ, ωστόσο ο ομόσταβλος του στην ομάδα της Mercedes, Λούις Χάμιλτον, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ένα γύρο που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:16.173 πήρε την pole, αφήνοντας λίγο πίσω του τον Φέτελ, ο οποίος στο τρίτο σκέλος «έγραψε» χρόνο 1:16.213.
 

Από εκεί και έπειτα, στην τρίτη και τέταρτη θέση θα εκκινήσουν τα μονοθέσια της Ferrari με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν αντίστοιχα, μετά τον βελτιωμένο χρόνο που πέτυχαν στις επαναληπτικές προσπάθειες με μαλακή γόμα. Η πεντάδα κλείνει με τον Φερστάπεν (Red Bull), ο οποίος μάλιστα θα βρει πίσω δεξιά του στην έκτη θέση τον teammate του, Ντάνι Ρικιάρντο. 

Σημειώνουμε δε πως αρκετά μονοθέσια βρέθηκαν εκτός συνέχειας μετά τα Q1 και Q2. Αναλυτικότερα, ο Χούλκενμπεργκ (Renault) αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα, ενώ άτυχος ήταν και ο Στρόλ (Williams) που έπεσε στις μπαριέρες της στροφής 12. Πέραν αυτών,εκτός συνέχεια από το Q1 έμειναν και οι Έρικσον (Sauber) και Σιρότκιν (Williams) με τον τελευταίο να εκκινεί από την 20η θέση αύριο λόγω και της ποινής των τριών θέσεων που εκκρεμούσε από την επαφή με τον Πέρεθ της Force India στο GP Αζερμπαϊτζάν. Επιπλέον, από το Q2 δεν κατάφεραν να προκριθούν οι Βανντούρν (McLaren), Γκάσλι (Toro Rosso), Οκον (Force India) και Λεκλέρ (Sauber).

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στις 16:10 ώρα Ελλάδος. Δείτε την τελική κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών:

Mercedes
moto