3 φωτογραφίες »

H Lamborghini Sian Roadster.

Πουλά Bugatti, Lambo και Ducati η Volkswagen;

2.478 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2020)

Τα στελέχη της VW θα κάτσουν σύντομα στο τραπέζι για να αποφασίσουν εάν συμφέρει την μάρκα να κρατήσει στις τάξεις της κάποιες από τις εταιρείες που έχει στην κατοχή της.


Σε συζητήσεις για το μέλλον των Lamborghini, Bugatti και Ducati βρίσκονται τα υψηλόβαθμα στελέχη του Volkswagen Group, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα κάτσει στο τραπέζι για να εξετάσει πως θα διπλασιαστεί η αξία της φίρμας στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, με τις λύσεις που υπάρχουν να περιλαμβάνουν την εύρεση νέων τεχνολογικών συνεργατών και την αναθεώρηση ή την πώληση των παραπάνω εταιρειών.

Το Reuters από την πλευρά του ισχυρίζεται πως δύο στελέχη του γερμανικού ομίλου ανέφεραν πως η VW πρέπει να αποφασίσει εάν έχει την δύναμη να αναπτύξει ηλεκτρικές πλατφόρμες για τις Lamborghini και Bugatti και την ίδια στιγμή να επενδύει δισεκατομμύρια ευρώ στις υπόλοιπες εταιρείες κατασκευής mainstream αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW Group, Herbert Diess, αρνήθηκε να σχολιάσει την τύχη των Lamborghini και Bugatti, αλλά σε συνέντευξή του στο Reuters, αναγνώρισε ότι η VW πρέπει να επανακαθορίσει τον εαυτό της. «Εξετάζουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιο μας, ιδιαίτερα σε φάσεις θεμελιωδών αλλαγών στον κλάδο μας. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι σημαίνει ο μετασχηματισμός αυτός για κάποια μεμονωμένα μέλη του ομίλου. Οι μάρκες πρέπει να αξιολογηθούν με βάση τις νέες απαιτήσεις», δήλωσε ο Diess.

Οι φήμες για την πώληση των Bugatti και Lamborghini έρχονται λίγες εβδομάδες αφού ήρθε στο φως πως η Rimac ίσως εξαγοράσει την Bugatti.
 

PEIRAIOS LEASING
OPEL