Προβάδισμα Τanak

2.677 Επισκέψεις στο άρθρο (18/8/2018)

O Ott Tanak με το Τοyota Υaris του απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από το να πετύχει μια ακόμη νίκη στην καριέρα του. Προβλήματα για Ogier και Neuville. Δείτε πως διαμορφώνεται η κατάταξη μέχρι στιγμής.

Ο οδηγός της Toyota Ott Tanak κατάφερε να πάρει ισχυρό προβάδισμα σχεδόν 44 δευτερολέπτων έναντι των Dani Sordo και τον Jari-Matti Latvala στην προτελευταία ημέρα του Rally Γερμανίας, την ίδια στιγμή που ο Sebastien Ogier έκανε τα πάντα για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος λόγω της ζημιάς που αντιμετώπισε στον ένα του τροχό. Συνολικά του κόστισε περίπου 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα και τον έριξε από την δεύτερη θέση στην ένατη.

Ο Ogier πήρε αμέσως την όγδοη θέση από τον ομόσταυλο του στην Ford Teemu Suninen κερδίζοντας το επόμενο Freisen stag,e ενώ κέρδισε άλλη μια όταν ο έκτος εκείνη την στιγμή Craig Breen έκανε οδηγικό λάθος και έσπασε την πίσω ανάρτηση του Citroen C3. Aν και βρέθηκε κοντά στον Andreas Mikkelsen, δεν μπόρεσε να τον προσπέράσει, αλλά θα ξεκινήσει την Κυριακή μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον οδηγό της Hyundai.
 
Μεγάλη ήταν η μάχη για την δεύτερη θέση, με τον Sordo να πετυχαίνει εξαιρετικά γρήγορους χρόνους στις διαδρομές Panzerplatte και κατάφερε τελικά να βρεθεί μπροστά από τον Latvala παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τις προσπάθειες του το πρωί από την έκτη θέση.

Ο πρωτοπόρος στην κατάταξη, Thierry Neuville, ήταν σε θέση να επανέλθει στο προτιμώμενο setup του όταν η Hyundai συμπέρανε μετά τον τεχνικό έλεγχο ότι το κιβώτιο ταχυτήτων που αντικαταστάθηκε προληπτικά την Παρασκευή δεν είχε υποστεί ζημιά. Ωστόσο δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τους Sordo και Latvala πιθανώς γιατί προτίμησε να μην ρισκάρει κάτι παραπάνω και να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του Ogier για να μεγαλώσει το προβάδισμα του στην μάχη για το πρωτάθλημα.

Η κατάταξη μετά την προτελευταία μέρα: 
POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2h23m27.1s
2 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 43.7s
3 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 44.5s
4 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 52.5s
5 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 58.8s
6 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m50.7s
7 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport World Rally Team Ford 1m51.2s
8 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport World Rally Team Ford 1m57.0s
9 Mads Ostberg, T.Eriksen Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 2m20.4s
10 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 2m34.4s

Toyota
test center