Νικητής ο νεαρός Ολλανδός μέσα στην Αυστρία!

Πρωτιά για Verstappen στην Αυστρία!

4.369 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2018)

Ο Μax Verstappen πήρε την νίκη για την Red Bull μέσα Αυστρία μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα. Ολική καταστροφή για Μercedes, πανηγυρίζει η Ferrari! Δείτε την συνολική κατάταξη!

Μετά από το εύκολο 1-2 που έκαναν Bottas και Ηamilton χθες στις κατατακτήριες δοκιμές, θα έλεγε κανείς πως σήμερα θα είχαν ένα όμορφο απόγευμα. Τελικά τίποτα δεν εξελίχθηκε όπως θα τα ήθελε η Mercedes, αφού είδε τους οδηγούς της να εγκαταλείπουν την ίδια στιγμή που η Ferrari βρέθηκε ψηλά στους βαθμούς.

Κατά την εκκίνηση ο Hamilton κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση, την ίδια στιγμή που ο Bottas βρέθηκε πίσω από τον Raikkonen. Ο Φιλανδός της Μercedes ωστόσο κατάφερε να βρεθεί τελικά στην δεύτερη θέση, όμως σε εκείνο το σημείο άρχισαν τα προβλήματα για την γερμανική ομάδα. O Bottas μετά από λίγο εγκατέλειψε με πρόβλημα στο κιβώτιο ενώ η ομάδα της Mercedes έκανε το τραγικό λάθος να μην βάλει στα pits τον Hamilton υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, σε αντίθεση με τους διώκτες του που άλλαξαν όλοι ελαστικά. Χωρίς άλλη λύση, ο Βρετανός αναγκάστηκε να μπει αργότερα στα pits και βρέθηκε από την πρώτη θέση πολύ πιο πίσω. Ο Vettel μάλιστα κατάφερε να τον περάσει λίγο αργότερα, ενώ αν και φάνηκε πως μετά την εγκατάλειψη του Ricciardo, ο Hamilton θα «μετριάσει» την χασούρα βαθμών από τον Γερμανό, αντιμετώπισε πρόβλημα στο μοτέρ του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λίγο αργότερα.
 
Τελικά πίσω από τον Verstappen που έδωσε στην αυστριακή Red Bull την νίκη μέσα στην χώρα της, βρέθηκε ο Kimi Raikkonen που πέρασε μάλιστα και τρίτος στην βαθμολογία των οδηγών, ο Vettel που μπορεί να μην πρωταγωνίστηκε στο σημερινό GP, όμως κινήθηκε πολύ γρήγορα και τελικά με την τρίτη θέση, πήρε ξανά προβάδισμα ενός βαθμού στο πρωτάθλημα οδηγών.

Οι εγκαταλείψεις οδηγών από τις κορυφαίες ομάδες έδωσε την δυνατότητα στους υπόλοιπους οδηγούς να τερματίσουν μέσα στην 10άδα. Τέταρτος κατετάγη ο εκπληκτικός Grosjean, πέμπτος ο Magnussen με την δεύτερη Ηaas ενώ ακολούθησαν οι δύο Force India με τον Ocon και τον Perez. Την δεκάδα έκλεισαν ο Αlonso με McLaren και oι δύο Alfa Romeο Sauber των Leclerc και Εricsson.

O επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Silverstone του Ηνωμένου Βασιλείου 5-8 Ιουλίου.

Δείτε την τελική κατάταξη: 
POS DRIVER CAR LAPS GAP
1 Max Verstappen Red Bull/Renault 71 1h21m56.024s
2 Kimi Raikkonen Ferrari 71 1.504s
3 Sebastian Vettel Ferrari 71 3.181s
4 Romain Grosjean Haas/Ferrari 70 1 Lap
5 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 70 1 Lap
6 Esteban Ocon Force India/Mercedes 70 1 Lap
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 70 1 Lap
8 Fernando Alonso McLaren/Renault 70 1 Lap
9 Charles Leclerc Sauber/Ferrari 70 1 Lap
10 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 70 1 Lap
11 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 70 1 Lap
12 Carlos Sainz Renault 70 1 Lap
13 Lance Stroll Williams/Mercedes 69 2 Laps
14 Sergey Sirotkin Williams/Mercedes 69 2 Laps
15 Stoffel Vandoorne McLaren/Renault 65 Not running
- Lewis Hamilton Mercedes 62 Retirement
- Brendon Hartley Toro Rosso/Honda 54 Retirement
- Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 53 Retirement
- Valtteri Bottas Mercedes 13 Hydraulics
- Nico Hulkenberg Renault 11 Power Unit

Hyundai
4green