Σε ένα νέο video, η Porsche μας εξηγεί γιατί ελάχιστα αυτοκίνητα διαθέτουν το όνομα «901» αντί για το περίφημο «911».

Όπως και σήμερα έτσι και στα 60s, η Peugeot χρησιμοποιούσε τριψήφιους αριθμούς για τα μοντέλα της. Για αυτό η γαλλική εταιρεία θεωρούσε πως είχε την πνευματική ιδιοκτησία των τριψήφιων ονομάτων με το «0» στη μέση.

Εν τω μεταξύ η Porsche πρόλαβε να φτιάξει 82 αντίτυπα της 901, πριν οι Γάλλοι πείσουν τους Γερμανούς να αλλάξουν όνομα. Σύμφωνα με το video, η Peugeot έστειλε ένα φιλικό αλλά ξεκάθαρο γράμμα

Η αναγεννημένη 901 θα βρίσκεται στο Porsche Museum έως τις 8 Απριλίου.

Το μουσειακό έκθεμα αποτελεί το 57ο αντίτυπο της 901 που βγήκε από το εργοστάσιο. Το ανακάλυψε ένα τηλεοπτικό συνεργείο το 2014 σε έναν εγκαταλελειμμένο αχυρώνα.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την Porsche και ξεκίνησε η αναπαλαίωση, η οποία κράτησε 3 χρόνια.

Πώς πήρε η Porsche 911 το όνομά της (+video)

2.379 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2018)

Ξέρετε πως χάρη στην Peugeot, η Porsche 911 απέκτησε το θρυλικό όνομά της; Γνωρίζετε πώς ξεκίνησε τη «ζωή» του το εμβληματικό μοντέλο; Ευκαιρία για λίγη ιστορία λοιπόν…

Λίγες ημέρες πριν σας παρουσιάσαμε την τελευταία προσθήκη στο μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη, μια πανέμορφη αναπαλαιωμένη 901. Σε ένα νέο video, η γερμανική εταιρεία μας εξηγεί γιατί ελάχιστα αυτοκίνητα διαθέτουν αυτό το όνομα αντί για το περίφημο «911».
 
Όπως και σήμερα έτσι και στα 60s, η Peugeot χρησιμοποιούσε τριψήφιους αριθμούς για τα μοντέλα της, όπως τα 203 και 403 εκείνης της δεκαετίας. Για αυτό η γαλλική εταιρεία θεωρούσε πως είχε την πνευματική ιδιοκτησία των τριψήφιων ονομάτων με το «0» στη μέση.
 
Εν τω μεταξύ η Porsche πρόλαβε να φτιάξει 82 αντίτυπα της 901, πριν οι Γάλλοι πείσουν τους Γερμανούς να αλλάξουν όνομα. Σύμφωνα με το video, η Peugeot έστειλε ένα φιλικό αλλά ξεκάθαρο γράμμα, λέγοντας στην Porsche να διαλέξει άλλο όνομα για το νέο της sports coupe.
   
Οι άνθρωποι της Porsche κατέληξαν σε μία απλή λύση. Είχαν ήδη κατασκευάσει τους αριθμούς 9, 0 και 1 για να τα τοποθετήσουν στα οχήματα. Αντί λοιπόν να βρουν κάποιο νέο όνομα, απλά αντικατέστησαν το 0 με ένα επιπλέον 1 και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το εμβληματικό όνομα 911.
 
Το μουσειακό έκθεμα αποτελεί το 57ο αντίτυπο της 901 που βγήκε από το εργοστάσιο. Το ανακάλυψε ένα τηλεοπτικό συνεργείο το 2014 σε έναν εγκαταλελειμμένο αχυρώνα. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την Porsche και ξεκίνησε η αναπαλαίωση, η οποία κράτησε 3 χρόνια. Η αναγεννημένη 901 θα βρίσκεται στο Porsche Museum έως τις 8 Απριλίου.
 

NEO TRANSPORTER
test center