Ο Kimi Raikkonen πιστεύει πως οι ποινές πρέπει να γίνουν ακόμα πιο σκληρές.

Raikkonen: «Να εξαλειφθεί η ηλιθιότητα»!

2.469 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2018)

Αστραψε και βρόντηξε ο Kimi Raikkonen όταν ρωτήθηκε για το αν πρέπει να γίνουν λιγότερο αυστηρές οι ποινές των αγωνοδικών. Διαβάστε τι είπε.

H FIA μεταβάλει συνεχώς το σύστημα ποινής στην F1 με σκοπό να μειώσει τις παρανομίες και τα τρανταχτά λάθη των οδηγών, ενώ έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσα χρόνια να προσλαμβάνει παλιούς οδηγούς για τις θέσεις των αγωνοδικών για να ανταποκρίνονται οι τιμωρίες όσο το δυνατόν περισσότερο στα ατυχή περιστατικά.

Αν και η F1 έχει κριτικαριστεί από πολλούς οδηγούς για την μεγάλη αυστηρότητα που δείχνει, ο Kimi Raikkonen πιστεύει πως οι ποινές πρέπει να γίνουν ακόμα πιο σκληρές για εξαφανιστεί η «ηλιθιότητα» από το πρωτάθλημα.
 
Ο Φιλανδός σημείωσε σε δηλώσεις του: «Oι ποινές είναι τόσο τυχαίες, δεν μπορείς να πεις ότι είναι σκληρές. Αν ήταν αυστηρές στα σωστά πράγματα, δεν θα χρειαζόταν να γίνουν πολλά άλλα Αν είσαι τόσο αμείλικτος και σταματήσεις τις τόσες ηλιθιότητες που συμβαίνουν, δεν θα χρειαζόταν να έχουμε αυτές τις μικρές ποινές από εδώ και από εκεί χωρίς σημαντικό λόγο. Αυτή τη στιγμή, άλλες φορές υπάρχει κάποιος λόγος, κάποιες άλλες όχι, αν γίνεις σκληρός σε συγκεκριμένα σημεία τότε θα αλλάξουν όλα. Θα σταματούσαν όλοι να κάνουν ηλιθιότητες.»

Ακόμα, ο Kimi Raikkonen τόνισε πως πρέπει να υπάρχει ίδια τιμωρία για ίδια περιστατικά «Είναι λίγο ανόητο γιατί παίρνεις ποινές για διάφορα περιστατικά μέσα στη χρονιά, αλλά αν κάνει κάποιος το ίδιο πράγμα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και η ποινή είναι διαφορετική. Αν αλλάξουν οι ποινές και γίνουν πιο σκληρές σε συγκεκριμένα σημεία, τότε είμαι σίγουρος πως όλα τα υπόλοιπα θα φτιάξουν.»

Toyota
test center