O Raikkonen κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη φέτος στο GP των ΗΠΑ.

Raikkonen: «Σιγά το πράγμα!»

3.680 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2018)

Mετριοπαθής αλλά και χαρούμενος που απέδειξε πως «κάποιοι έκαναν λάθος» εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Kimi Raikkonen μετά τη νίκη τους στις ΗΠΑ.

Μπορεί η τελευταία του νίκη να ήταν για την Lotus το 2013 και η Ferrari να του έχει ήδη ανακοινώσει πως θα χάσει την θέση του από τον Charles Leclerc, ωστόσο ο Raikkonen κατάφερε να πάρει επιτέλους την πρώτη του νίκη φέτος στο GP των ΗΠΑ.

Ο Φιλανδός, μια φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, γνωστός για το απαράμιλλο χαμηλών τόνων στυλ του δεν φάνηκε και πολύ ενθουσιασμένος για την πρώτη θέση παρά τον πολύ καλό αγώνα που έκανε χθες. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του: «Δεν είναι κάτι σπουδαίο για μένα, αν έρθει η νίκη καλώς, αν δεν έρθει δεν αλλάζει καθόλου τη ζωή μου. Είμαστε εδώ να νικάμε. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι πως σε βλέπουν οι υπόλοιποι. Είμαι προφανώς χαρούμενος γιατί απέδειξα ότι κάποιοι  έκαναν λάθος για μένα.»

 
Βέβαια, ο Raikkonen μόνο απογοητευμένος δεν φάνηκε με το γεγονός ότι θα συνεχίσει στην Sauber λέγοντας για άλλη μια φορά : «Όταν λέω ότι κάποιοι έκαναν λάθος δεν αναφέρομαι στην απόφαση της Ferrari (να μην τον ανανεώσει). Νομίζω ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πως είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που πηγαίνω στην Sauber. Ετρεξα με την Ferrari, πήρα μαζί τους τίτλο και νίκησα σε πολλούς αγώνες. Θέλω τώρα νέες προκλήσεις, δεν ήμουν απογοητευμένος με την απόφαση, απλά ήθελα να ξέρω τι θα γίνε τελικά. Είμαι στην F1 πολλά χρόνια και ξέρω ότι δεν έχει σημασία αν έχεις συμβόλαιο ή όχι, τα πράγματα συμβαίνουν για πολλούς λόγους.»
 

Hyundai
OPEL